ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κροκέτες μπακαλιάρου

Kroketes

Η συνταγή είναι πολύ απλή και συνίσταται στο να πλάσεις μόνο τη σάρκα του μπακαλιάρου σε κεφτεδάκια (μπακαλιαροκροκέτες) και να τα τηγανίσεις. Η απλότητα βεβαίως δεν μειώνει καθόλου την γευστική της αξία.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξερό
  • 6 μέτριες πατάτες, βρασμένες
  • 2 αβγά
  • λίγο γάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό, ασπράδι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο για 12 ώρες.

Τον στραγγίζουμε, τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, τον στραγγίζουμε πάλι,  αφαιρούμε τα κόκκαλα και την πέτσα και τον περνάμε από μηχανή να γίνουν πολτός.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από μηχανή να γίνουν πολτός.

Αναμιγνύουμε με τον μπακαλιάρο, τις πατάτες, τα αβγά, το γάλα, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Χτυπάμε καλά το μείγμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενες κροκέτες ή μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.

Χτυπάμε το ασπράδι του αβγού, βυθίζουμε σ΄αυτό τις κροκέτες και τις βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να επικαλυφτούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες.

Αποσύρουμε τις κροκέτες από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου όσο είναι ζεστές.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.