ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD

«Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς» : η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV για τη λεηλασία του Κακόπετρου στην Κρήτη

Το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς» των Ματθαίου Φραντζεσκάκη και Βίκυς Αρβελάκη για τα γεγονότα στον Κακόπετρο της Κρήτης επί γερμανικής κατοχής, έρχεται σε Α΄ τηλεοπτική προβολή την Παρασκευή 20/4 στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD. Η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV, μέσα από πέντε προσωπικές μαρτυρίες επιζώντων, ρίχνει φως στην εκτέλεση 23 αμάχων, αλλά και τη λεηλασία του χωριού Κακόπετρος, στο Δήμο Πλατανιά Χανίων κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τον Αύγουστο του 1944.

Στο ντοκιμαντέρ, διαβάζονται, επίσης, κείμενα του πορίσματος του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής που συστάθηκε με τη λήξη του πολέμου για την καταγραφή των εκτελέσεων στην Κρήτη.

Τα «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς» συμμετείχαν στο επίσημο πρόγραμμα του 20ου Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αποτελούν μια παραγωγή της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Πλατανιά Χανίων και άλλων φορέων του νησιού.

Την μουσική του ντοκιμαντέρ υπογράφουν οι Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης), Ψαρογιώργης (Γιώργης Ξυλούρης), Γιάννης Παπατζανής και Γιάννης Πολυχρονάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.