Η τέλεια συνταγή για να συνδυάσετε δίαιτα και πάνω από όλα σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Υψηλής διατροφικής αξίας και πλήρης από άποψη θρεπτικών συστατικών, καθώς περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη (που πλησιάζει αυτή του κρέατος), υδατάνθρακες και καλή ποιότητας λιπαρά.
Υλικά
½ κιλό μανιτάρια
2 κιλά πατάτες, κομμένες σε κύβους
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.γ. τσίλι
1 κ.γ. κόλιανδρο, ξερό
1 κ.γ. κουρκουμά
¼ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, κατά βούληση
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
1 κ.γ. κουρκουμά
3 αβγά, χτυπημένα
300 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το τσίλι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνουμε με το μείγμα του κρασιού και ανακατεύουμε καλά να πάει το μείγμα παντού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και τα ανακατεύουμε με το ρεγκάτο.
Περιχύνουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια με το μείγμα των αβγών και ανακινούμε ελαφρά το σκεύος. Θέλουμε το περισσότερο μείγμα να μείνει στην επιφάνεια του σκεύους για να κάνει κρούστα όταν ψηθεί.
Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 οC.
Σιγοψήνουμε το φαγητό για 50 - 60 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το φαγητό.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα