ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ερμηνεύθηκε το «προχωράμε με τους παρόντες» της Φώφης…

Μεγαλώνει το χάσμα Κινήματος Αλλαγής - Βενιζέλου

Διευρύνεται το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Βήμα της Κυριακής, ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα για παρθενική φορά, περί ‘παλαιοκομματικής πρακτικής διακανονισμών κορυφής και παραγοντισμών’ που δεν συνέβαιναν ούτε στην Ένωση Κέντρου.
Με μία φράση – έκπληξη, καθώς ήταν εκτός γραπτού της κειμένου, η Φώφη Γεννηματά θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. «Προχωράμε με τους παρόντες», είπε, κλείνοντας το μάτι σε μερίδα στελεχών της παράταξης που δήλωναν από το πρωί σφόδρα ενοχλημένοι από την τακτική του Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν σταματούσαν επί ώρες να τη σχολιάζουν στα ‘πηγαδάκια’ που στήνονταν στο περιθώριο της συνεδρίασης.
Αυτήν ακριβώς τη φράση επέλεξε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για να στείλει σαφές μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά είχε επιλέξει να μην τον αναφέρει προσωπικά. «Η Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής προχωρά με τους παρόντες και χθες (σ.σ. προχθές) δεν ήταν παρών ο κ.Βενιζέλος στη συνεδρίαση», δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο την απουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη συνεδρίαση της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής. «Εμείς αποφασίσαμε και αποφασίζουμε να προχωρήσουμε προς τα μπροστά. Δεν ήταν σε κάποια συλλογική διαδικασία χθες ο κ.Βενιζέλος», είπε, δηλώνοντας ότι «εμείς θα προχωρήσουμε με όσους είμαστε αποφασισμένοι να μπορέσουμε να δώσουμε μία νέα προοδευτική παράταξη στον τρόπο για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών». Αναφερόμενος πάντως στα περί συμπόρευσης ή μη του Ευάγγελου Βενιζέλου με το νέο εγχείρημα, υποστήριξε ότι «αυτό θα το αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του».
Την ίδια ώρα, να έρθει σε ρήξη με την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, κάλεσε την Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας πως διαφορετικά στέλνει το μήνυμα ότι την υιοθετεί, κάτι που θα είναι «καταστροφικό και ολέθριο», όπως είπε, για το Κίνημα Αλλαγής. «Δεν γίνεται να πούμε στους πολίτες ‘ελάτε και να ψηφίσετε και μετά θα δείτε τι θα σας προκύψει. Πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. Άλλο η προοδευτική παράταξη, άλλο η συντηρητική παράταξη», είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.