AUTO - MOTO

Στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών

Μια σχέση αγάπης 35 ετών

Από το 1983, η Renault συνοδεύει με τα μοντέλα της το σημαντικότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο. Φέτος, στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών, αυτή η μοναδική σχέση κλείνει 35 χρόνια ζωής.   

Το 2018 αποτελεί μια χρονιά με σημαντικά ορόσημα για την ιστορία της Renault. Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια ζωής της μάρκας, αλλά και 35 χρόνια αδιάλειπτης υποστήριξης της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση στο χώρο του κινηματογράφου, με τον Χρυσό Φοίνικα να αποτελεί ένα από τα πιο βαρύτιμα βραβεία στον κόσμο. Αρχικά οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ περπατούσαν μέχρι τα σκαλιά του Palais des Festivals, όμως η ανάπτυξη και η αναγνώρισή του ως σημαντικότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο είχε σαν αποτέλεσμα οι μεταφορικές ανάγκες να μεγαλώσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό. Το 1983, η Renault επιλέχθηκε για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, δημιουργώντας μια σχέση που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Τη θέση των R25 του 1983 έχουν πάρει σήμερα μοντέλα όπως τα ESPACE και TALISMAN, αλλά και τα επαγγελματικά TRAFIC. Παράλληλα κατέχοντας για σειρά ετών την 1η θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, η Renault καλύπτει τις ανάγκες του φεστιβάλ και με έναν αριθμό ZOE και TWIZY. Συνολικά για τις ανάγκες του 71ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών (8-19 Μαΐου) θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 300 οχήματα της Renault τα οποία θα μεταφέρουν εκτός των άλλων αστέρες όπως ο Jean-Luc Godard, o Spike Lee, η Penelope Cruz και ο Javier Bardem.

Η σύνδεση της Renault με τον κινηματογράφο ξεκινά από τη γέννηση της εταιρείας, όταν οι αδερφοί Lumiére δημιούργησαν το πρώτο κινηματογραφικό τους studio, δίπλα στο εργοστάσιο της Renault στο île Seguin στο Παρίσι. Οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο οικογενειών είχαν σαν αποτέλεσμα πολύ σύντομα τα αυτοκίνητα Renault να αποτελέσουν τα αγαπημένα οχήματα των ηθοποιών και σκηνοθετών της εποχής.

Πηγή: autoliveris.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.