ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση στον Τόσκα από τη ΔηΣυ

Νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ από το Κίνημα Αλλαγής

Τη διμέτωπη επίθεσή του τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη ΝΔ, συνεχίζει με κάθε ευκαιρία το Κίνημα Αλλαγής. Από τον κανόνα αυτόν μάλιστα, δεν παρεκκλίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη ούτε την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, Μεγάλη Πέμπτη, έκαναν εκ νέου λόγο για ‘επικίνδυνη’ κυβέρνηση Τσίπρα. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την Ελληνική Αστυνομία. «Ο ανεκδιήγητος κ.Τόσκας καταφέρεται εκ νέου εναντίον της ΕΛ.ΑΣ, όταν ο ίδιος έχει την αυτονόητη πολιτική ευθύνη επιλογής των σημείων τα οποία πρέπει να φυλάσσονται συνεχώς», δήλωσε η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι «η ανικανότητα του κ.Τόσκα είναι ο καθρέφτης της επικίνδυνης κυβέρνησης Τσίπρα» και τονίζοντας πως δεν έγινε ούτε κουβέντα για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης σε οποιονδήποτε βαθμό.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην ΝΔ, αυτή τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρίας Σπυράκη, που δήλωσε ότι αν συμφωνήσουν στην ‘μικρή αναθεώρηση’ που προτείνει η κ.Γεννηματά, θα στείλουν στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ ήρθε άμεσα και ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούσε την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ για έλλειψη ενημέρωσης. «Ανενημέρωτη παρουσιάστηκε σήμερα (σ.σ. χθες) η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αφού σε δηλώσεις της (Focus FM),έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος», τόνιζαν στην Χαριλάου Τρικούπη, δείχνοντας …κατανόηση πάντως, αφού «οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στην στάση του κ Μητσοτάκη για το θέμα, μπερδεύουν και τα στελέχη της ΝΔ». Επί της ουσίας, πάντως, χαιρέτιζαν την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη, και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», έλεγαν με νόημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.