ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O δήμαρχος Αθηναίων Καμινης κηρύσσει την έναρξη του athens science festival 2018

Το Athens Science Festival 2018 πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 29 Απριλίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Εμπνέεται από το μήνυμα «Επιστήμη χωρίς Σύνορα» και παρουσιάζει μια σειρά δράσεων που αναδεικνύουν τη σχέση του βιβλίου με την επιστήμη, των γραπτών αφηγήσεων με τα μεγάλα επιτεύγματα της επιστήμης, με αφορμή και την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018. Παράλληλα προτάσσεται το πρότυπο της γυναίκας-επιστήμονα και η σημασία της δυνατότητας πρόσβασης κάθε φύλου σε ίσες ευκαιρίες. Στο Athens Science Festival 2018 αναδεικνύεται ο ρόλος των γυναικών στην επιστήμη μέσα από μια σειρά ομιλιών από κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο της επιστήμης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε παράλληλες εκδηλώσεις και σε εργαστήρια.

Την έναρξη και του εφετινού Athens Science Festival 2018 θα κηρύξει την Τρίτη στις 18.30 ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκθέσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια, προβολές και συζητήσεις - ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα γιορτάσουν την απελευθερωτική δύναμη της επιστήμης. Πώς οι επιστημονικές ανακαλύψεις ξεπερνούν τα γεωγραφικά, γνωστικά και ιδεολογικά σύνορα, και δημιουργούν νέες προοπτικές και νέους δρόμους εξερεύνησης της ανθρώπινης διάνοιας.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council, την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Υλοποιείται σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.