ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την πώληση βλημάτων

Ο Καμμένος θα κληθεί στη Βουλή για τη Σαουδική Αραβία

Ο Πάνος Καμμένος θα κληθεί τελικά από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και την πώληση βλημάτων με μεσάζοντα.

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αλλά και το σύνολο των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά από εναγώνιες προσπάθειες τεσσάρων μηνών να αποτρέψουν κάθε έρευνα για την περιβόητη «διακρατική» συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στο βασίλειο της μέσης Ανατολής, αναγκάστηκαν να αποδεχθούν την σχετική πρόταση της αντιπολίτευσης λόγω γνωμοδότησης της επιστημονικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου που αποφάνθηκε πως η επιτροπή Θεσμών έχει υποχρέωση να αποδέχεται τα αιτήματα της μειοψηφίας και αρμοδιότητα να ελέγχει κάθε κρατικό αξιωματούχο ακόμα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, παρά την ξεκάθαρη άποψη της νομικής υπηρεσίας , η κυρία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να ερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής με βάση τις δικές της σκοπιμότητες ή ιδεοληψίες και να αμφισβητήσει την γνωμοδότηση που η ίδια ζήτησε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε απευθυνόμενη προς την αντιπολίτευση «επειδή εσείς αποφασίσατε (!) ότι έχετε την μειοψηφία των 2/5 νομίζετε ότι θα καλείται όποιον θέλετε στην επιτροπή;» ενώ έδειξε επισήμανε «δεν θα επιτρέψω να γίνει η επιτροπή μας εξεταστική επιτροπή».

«Περιμένατε τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Επιτροπής. Την πήρατε. Ήταν δίκαιο έγινε πράξη» της απάντησε σκωπτικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε «Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην πρόσκληση Καμμένου, αλλά και στην κλήση του μεσάζοντα Παπαδόπουλου και του ταξίαρχου ε.α Παπαδάκη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.