Neo

Ο «μικρός» Καραμανλής προκάλεσε... σφαγή μεταξύ «καραμανλικών»!

Ένα εσωκομματικό μέτωπο από... το πουθενά άνοιξε χθες στη ΝΔ και, συγκεκριμένα, στην «καραμανλική» πτέρυγα, αφού μία «παρεξηγήσιμη» αναφορά του βουλευτή Σερρών, Κώστα Αχ. Καραμανλή στον ΣΚΑΪ αποτέλεσε, ουσιαστικά, «άδειασμα» του εξαδέλφου του και πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. «Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αυτήν την στιγμή είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, που η Νέα Δημοκρατία αυτά που λέει τα λέει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και λέει πολύ λίγα πράγματα. Εγώ δεν έχω δει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει και να υπόσχεται ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Κάποιος άλλος τα έλεγε αυτά…», επισήμανε ο βουλευτής Σερρών, χωρίς προφανώς να καταλαβαίνει ότι εκτός από τον νυν πρωθυπουργό, ουσιαστικά «άδειασε» και τον εξάδελφό του!
Η πρώτη αντίδραση, λοιπόν, ήρθε από έναν εκ των περίφημων «λοχαγών» του καραμανλισμού, τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, Σάββα Τσιτουρίδη. «Άκουσα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του ν. Σερρών κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή να δηλώνει σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας πως είναι η πρώτη φορά, ίσως, στην μεταπολίτευση που η Νέα Δημοκρατία λέει πολύ σοβαρά και πολύ λίγα πράγματα. Παραβλέποντας ότι δεν υπήρχε Νέα Δημοκρατία πριν από τη μεταπολίτευση, εκτιμώ πως κάποιος θα πρέπει να προστατεύσει τον κ Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή από το να προβαίνει σε αναφορές και εκτιμήσεις, που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την ιστορία του τόπου, της παράταξης και της ίδιας της οικογένειάς του», τόνισε δηκτικά ο Σάββας Τσιτουρίδης.
Παράλληλα, με τον τρόπο του φρόντισε να πάρει το μέρος του πρώην υπουργού και ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, ο Ευάγγελος Αντώναρος, που έγραψε στο facebook: «Για μια ακόμη φορά είχα σήμερα τη χαρά να ανταλλάξω απόψεις με τον φίλο και παλιό συνάδελφο Σαββα Τσιτουρίδη που ζει κι εργάζεται στις Βρυξέλλες ως αξιωματούχος της ΕΕ. Με τον Σάββα δεν μας συνδέει μόνο η κοινή διαδρομή στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που ηταν μια από τις δυό καλύτερες κυβερνήσεις της μεταπολιτευσης. Μας συνδέουν κι οι προβληματισμοί για την πορεία και το μέλλον της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που υπηρετησαμε κι οι δυό με αφοσίωση και συνέπεια. Μας απασχολεί η λοξοδρόμηση από κεντρικές αρχές κι αξίες. Κι αυτά συζητάμε στις συχνές επαφές μας». Και ο νοών... νοείτω!

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΕΙΔΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝΑΓΑΛΙΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.