ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες είναι οι αλλαγές

Ο Παππάς διόρισε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ελληνικό Διαστημικό Σταθμό

Nέο Δ.Σ στον Ελληνικό Διαστημικό Σταθμό διόρισε ο Νίκος Παππάς, μετά τις ηχηρές παραιτήσεις του προέδρου Στ. Κριμιζή και του διευθύνοντος συμβούλου Κωνσταντίνου Πιλαφτσή.

Ετσι, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε σήμερα το διορισμό νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και την ανάθεση νέων καθηκόντων σε νυν μέλη του ΔΣ για την κάλυψη κενών που προέκυψαν.

Αναλυτικά:

1. Στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζεται ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA).

2. Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού διορίζεται ο Πλωτάρχης Γεώργιος Μαντζούρης, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Λέκτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και εκτόξευση μικροδορυφόρων και σε πλήθος μελετών και ερευνών σχετικά με το Διάστημα.

3. Σε θέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζονται ο Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, Μηχανικός-Αεροναυπηγός και πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και ο Αντώνιος Πασχάλης, Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, έχει αποσταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αισθάνομαι τεράστια εθνική υπερηφάνεια, αλλά και μια μικρή λύπη, που δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω με τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ότι η Ελλάδα, με την καθοδήγηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του μεγαλειώδους υπουργού της Παππά, απέκτησε Ελληνικό Διαστημικό Σταθμό, όπως αναφέρετε στον τίτλο του άρθρου σας. Ήδη ΗΠΑ και Ρωσία νιώθουν καυτή την ανάσα μας. (Ειρωνεία off).
    Το λάθος σας οφείλεται σε φόρτο εργασίας ή σε αυτολεξεί αναπαραγωγή δελτίου τύπου του υπουργείου;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.