ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τραμπ υπερασπίζεται τον δικηγόρο του διαβεβαιώνοντας ότι "παρά το κυνήγι μαγισσών" δεν θα στραφεί εναντίον του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε με σθένος σήμερα τον δικηγόρο του, τον Μάικλ Κόεν, διαβεβαιώνοντας ότι ο τελευταίος "δεν θα στραφεί εναντίον του" σε μια δικαστική υπόθεση που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δυσάρεστη για τον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα.

Με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Τραμπ διέψευσε ένα άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα New York Times. Το ρεπορτάζ αυτό θέλει "να καταστρέψει τον Μάικλ Κόεν και τη σχέση του μαζί μου με την ελπίδα ότι εκείνος θα μεταστραφεί και θα γίνει μάρτυρας κατηγορίας", έγραψε.

Η εφημερίδα, που υποστηρίζει ότι βασίζεται σε πολλές πηγές, γράφει ότι εδώ και χρόνια ο Τραμπ συμπεριφέρεται άσχημα στον δικηγόρο του, τον προσβάλλει, κάνει συγκαταβατικά σχόλια και τουλάχιστον δύο φορές απείλησε ότι θα τον απολύσει.

Απαντώντας, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι ο Κόεν είναι "ένας καλός άνθρωπος με θαυμάσια οικογένεια" και ένας "επιχειρηματίας/δικηγόρος που ανέκαθεν εκτιμούσα και σεβόμουν". Εκτίμησε επίσης ότι ο Κόεν δεν θα στραφεί εναντίον του "παρά το φρικτό κυνήγι μαγισσών και τα ανέντιμα μέσα ενημέρωσης".

Ο Κόεν ήταν για πολλά χρόνια ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του Οργανισμού Τραμπ –του επιχειρηματικού ομίλου του προέδρου που σήμερα τον διαχειρίζονται τα παιδιά του– και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους του. Στις 9 Απριλίου οι αρχές ερεύνησαν τα γραφεία του στο πλαίσιο της πολυπλόκαμης έρευνας που διενεργεί ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για να διαπιστώσει αν το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ είχε συμπράξει με τη Μόσχα ενόψει των εκλογών του 2016. Με την ευκαιρία αυτή κατασχέθηκαν πάρα πολλά έγγραφα και άλλο υλικό.

Οι δικαστικές αρχές ενδιαφέρονται κυρίως για τις "επιχειρηματικές" δραστηριότητες του Κόεν ο οποίος κατηγορείται ότι "έθαψε" πολλά σκάνδαλα του πελάτη του, όπως για παράδειγμα την υπόθεση της ηθοποιού αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς στην οποία κατέβαλε 130.000 δολάρια για να μην μιλήσει για την υποτιθέμενη ερωτική σχέση της με τον Τραμπ το 2006. Ο Κόεν υποστηρίζει ότι τα χρήματα προέρχονταν από δικούς του πόρους και ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν γνώριζε τη συναλλαγή, ενώ αρνείται και κάθε σχέση με τη Στόρμι Ντάνιελς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.