ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παστίτσιο με μανιτάρια, μελιτζάνες και κιμά

Η διαδικασία δε διαφέρει από το κλασσικό παστίτσιο, τα υλικά λίγο αλλάζουν και ότι θα χρειαστεί να κάνεις σπιτική μπεσαμέλ και όχι να πάρεις έτοιμη από το σούπερ μάρκετ.

Υλικά

Για το παστίτσιο:

  • 500 γρ. μακαρόνι 2
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κιλό ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για την μπεσαμέλ:

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Εκτέλεση

Για το παστίτσιο:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και σοτάρουμε τον κιμά, μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.

Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να βγάλει τα υγρά του.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα φύλλα δάφνης.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα μακαρόνια και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Απλώνουμε από πάνω τον κιμά, έτσι ώστε να πάει παντού.

Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Για την μπεσαμέλ:

Σε  μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.