ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco

Πεντακομματική Βουλή, στο 4,7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ελαφρώς μειωμένη ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Alco για το Νews 24/7 που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 11-16 Απριλίου, με τη διαφορά να περιορίζεται στις 4,7 μονάδες έναντι 4,9 τον Φεβρουάριο του 2018, στην αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 21,4% - ακριβώς το ίδιο ποσοστό που εμφανιζόταν και στην προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρίας – ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κατά 0,2% και φθάνει στο 16,7% του δείγματος.

Ποσοστό πάνω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή(6%), το Κίνημα Αλλαγής(5,4%) και το ΚΚΕ(5,3%), ενώ κάτω από το όριο που προβλέπεται για είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ενωσης Κεντρώων, της Λαϊκής Ενότητας (που ωστόσο εμφανίζεται να ενισχύει το ποσοστό της από 2% τον Φεβρουάριο σε 2,5%) και της Πλεύσης Ελευθερίας(1,3%).

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά της απροσδιόριστης ψήφου, (με ένα μεγάλο μέρος των “αναποφάσιστων” να προέρχεται – σύμφωνα με την έρευνα – από πολίτες που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ το 2015), επιβεβαιώνοντας την ρευστότητα της εικόνας που αποτυπώνει η δημοσκόπηση, αφού η τελική επιλογή του ενός στους τρεις ψηφοφόρους (ποσοστό 31,9%) αποτελεί, προφανώς, κρίσιμη παράμετρο για τη διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη, σε όλα τα επίπεδα.

Οσμή σκανδάλων

Οι δύο στους τρεις ερωτηθέντες (ποσοστό 65%) θεωρούν ότι υποθέσεις που συζητήθηκαν τον τελευταίο καιρό (Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ) συνιστούν σκάνδαλα, στα οποία υπάρχει εμπλοκή και πολιτικών προσώπων.

Το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι πρόκειται για σκευωρία της κυβέρνησης, προκειμένου να πλήξει πολιτικούς της αντιπάλους, περιορίζεται στα επίπεδα του 16%.

“Ρεαλιστική” αντίληψη για το Σκοπιανό

Στα σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, καταγράφεται η διαμόρφωση “ρεαλιστικής” αντίληψης σε σχέση με το θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς οι ερωτηθέντες στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 50%) θεωρούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα υπηρετούνται από μία κοινά αποδεκτή λύση και όχι από το ισχύον καθεστώς (32%).

 

 

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΕΦΕΡΝΕ
    ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    === ΘΕΩΡΩ, ΟΤΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ALCO ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ
    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ
    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.
    === ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΗΛΘΕ ΠΡΟΣ ΕΠΙΡΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
    ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
    ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    === ……ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ…..

  2. dimitris 13:39 19/04/2018

    Μία ακόμη παπαρια στον αέρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.