ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: «Ανάγκη ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας δύναμης»

Παίρνει 2 συν 2 φρεγάτες από τη Γαλλία η Ελλάδα

Την προμήθεια δύο γαλλικών φρεγατών, με σχέδιο για αγορά άλλων δύο, δρομολογεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναβαθμισμένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα προμηθευτεί από τη Γαλλία δύο φρεγάτες τύπου Fremm με leasing προκειμένου να πλεύσουν στα νερά του Αιγαίου σε μερικούς μήνες από σήμερα, δηλαδή μες στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την προσθήκη των δύο Fremm ενισχύεται σημαντικά η αποτρεπτική ικανότητα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή.

Επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως για την συγκεκριμένη προμήθεια έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Αθήνας-Παρισίων σε ανώτατο επίπεδο, καθώς το θέμα έχει συζητηθεί απευθείας μεταξύ του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέραν των δύο γαλλικών φρεγατών που θα προμηθευτεί εντός μερικών εβδομάδων η Ελλάδα με χρονομίσθωση, αναμένεται να αγοράσει άλλα δύο υπερσύγχρονα γαλλικά πολεμικά πλοία.

Επιβεβαίωση Κουβέλη

Εξάλλου, ο γάλλος πρόεδρος και ο έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησαν τελευταία φορά μόλις την περασμένη εβδομάδα τηλεφωνικά, όταν ο Εμανουέλ Μακρόν ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την σχεδιαζόμενη επίθεση στην Δαμασκό της Συρίας από την Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Βρετανία.
Σημειωτέον ότι σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε την προμήθεια των δύο φρεγατών και τα σχέδια για την αγορά ακόμη δύο πλοίων.
«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης. Πάντως, απέρριψε αιτιάσεις πως η Ελλάδα αναγκάζεται να μπει στην «κούρσα» των εξοπλισμών, παραδεχόμενος, ωστόσο, «πρέπει να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη». «Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ !!!
    === ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!
    === ΠΑΝΟΥΛΗ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΦΑΡΟΝΟΥΣ ???
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΄Η ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ, ΣΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΖΩ :
    +++ ΜΑΓΚΙΑ, ΚΛΑΝΙΑ ΚΑΙ Κ@@@Σ ΦΙΛΙΣΤΡΙΝΙ+++

  2. Οποία έκπληξις. Συμφωνίες κυρίων, για το καλό της πατρίδας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.