ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεδρίαση στη Σόφια

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής η Ελλάδα

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Σοφίας την Παρασκευή θα είναι το ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με την ατζέντα που έδωσε στη δημοσιότητα το Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Τα θεσμικά όργανα (Koμισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) θα ενημερώσουν σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε στην τρέχουσα τέταρτη αναθεώρηση του προγράμματος και η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη συνολική αναπτυξιακή της στρατηγική ενώ οι υπουργοί θα ενημερωθούν επίσης για τα βασικά θέματα που σχετίζονται με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Θα εξετάσουν το τεχνικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τον μηχανισμό προσαρμογής των αποπληρωμών χρέους σε σχέση με την ανάπτυξη για την Ελλάδα, ο οποίος είναι ένα από τα πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς και το πλαίσιο εποπτείας μετά το πρόγραμμα.

Τα ελληνικά ζητήματα θα κυριαρχήσουν, αλλά δεν θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση. Το δεύτερο μεγάλο θέμα της συνεδρίασης θα είναι οι προοπτικές ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης. Η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, θα παρουσιάσει στους υπουργούς όλα όσα έχουν γίνει από πλευράς κεντρικής τράπεζας σε αυτό το μέτωπο από τον Ιανουάριο του 2017. Οι υπουργοί θα έχουν επίσης σχετική ενημέρωση και από την Έλκε Κένιχ, την επικεφαλήςγ του Ενιαίου Συμβουλίου Εκκαθάρισης (SRB).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.