ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε κπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Ράνια Σβίγκου: Καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης

"Καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης, κατανοώντας και η ίδια ότι αυτού του τύπου οι δηλώσεις την εκθέτουν όχι μόνο στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης αλλά και στη διεθνή σφαίρα" τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την καταστροφή της Σμύρνης, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι πρόκειται για "άλλη μία προκλητική δήλωση του κ. Ερντογάν, απ' αυτές που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό" και πρόσθεσε: "Η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρώ ότι μας εκφράζει όλους. Ο κ. Ερντογάν με τις δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα δεν βοηθάει και δεν συμβάλλει στις σχέσεις καλής γειτονίας, που θα πρέπει να επιδιώκει η Τουρκία με την Ελλάδα. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν σ' αυτή τη ρητορική κλιμάκωση".

Η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ότι υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και η στάση της αυτή, που είναι μια στάση και ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας αλλά και αξιοποίησης διεθνών συμμαχιών, δίνει στην Τουρκία την απάντηση που της αξίζει". Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε την αξία που, όπως τόνισε, έχουν οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα, "που κι εκείνες με τη σειρά τους δίνουν μια ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας".

"Ξεκάθαρο μήνυμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο"

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με το τηλεφώνημα που κατήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ότι έλαβε από άτομο που τού συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης, η κ. Σβίγκου σχολίασε: "Το να σηκώνει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας το τηλέφωνο και να ζητάει εξηγήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για μία ανακοίνωση ή για ένα non paper του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού είναι επιεικώς απαράδεκτο και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό όχι απλώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση αλλά και από κάθε πολιτική δύναμη".

Σημείωσε, δε, ότι "η άμεση δημοσιοποίηση του θέματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ένα άμεσο και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί μόνο τον ελληνικό λαό, οπότε δεν μπορεί έστω να διανοηθεί ότι θα την επηρεάσει για τον οποιοδήποτε λόγο".

Η κ. Σβίγκου κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια και να δηλώσουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους ότι τέτοιου τύπου ενέργειες είναι απαράδεκτες, και σημείωσε: "Περιμένουμε και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει σιωπήσει τις τελευταίες ώρες για το συγκεκριμένο θέμα, να καταδικάσει με τη σειρά της αυτή την ενέργεια, αλλιώς νομίζω ότι επιβεβαιώνει τις εκλεκτές συγγένειες και τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.