ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ έξω από την ΑΑΔΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Λαϊκή Ενότητα έξω από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην οδό Καραγιώργης Σερβίας 10 στην Αθήνα.

Σήμερα είναι η επίσημη πρώτη για τους πλειστηριασμούς ακινήτων που αφορούν χρέη προς το δημόσιο και συγκεκριμένα προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν οφειλές στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, επαγγελματικά ακίνητα, αν δεν εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους, θα εκποιηθούν.

Για το λόγο αυτό τα μέλη της ΛΑΕ αποφάσισαν σήμερα να συγκεντρωθούν έξω από την ΑΑΔΕ. Περίπου πενήντα άτομα έχουν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Να σημειωθεί πως η τιμή εκκίνησης των ακινήτων στους πλειστηριασμούς δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή, η οποία θα προσδιορίζεται από δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει περίπου 17.000 πλειστηριασμούς για το 2018, στόχος που είναι μάλλον δύσκολο να υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η πρώτη κατοικία δεν διασφαλίζεται για οφειλές προς το Δημόσιο (εφορίες - ταμεία) εκτός αν ο οφειλέτης έχει χρέη και προς τις τράπεζες και υπάγεται στο νόμο Κατσέλη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.