ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σορμπέ φράουλα με κόκκινο κρασί

Sorbe

Μπορείτε να κάνετε το σορμπέ από την προηγουμένη, αν και είναι πάντα καλύτερο όταν γίνεται την ίδια μέρα. Αν μείνει περισσότερες μέρες στο ψυγείο, οι πολύ μικροί κρύσταλλοι απ΄το νερό που περιέχει, δημιουργούν νιφάδες που αλλάζουν την υφή του και το σκληραίνουν.

Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. σιρόπι  γλυκόζης
  • 200 ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το κρασί και διαλύουμε σε αυτό τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης.

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ και τις προσθέτουμε στο κρασί.

Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη.

Κάθε μία ώρα, βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, το ανακατεύουμε έντονα με ένα πιρούνι ή το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να γίνει κρεμώδες και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.

Πριν το σερβίρουμε,το ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και το σερβίρουμε σε παγωμένα μπολ.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.