ΕΛΛΑΔΑ

Χθες βράδυ

Στην Αργεντινή διαδηλώνουν για τις αυξήσεις σε αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα

Χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ της Πέμπτης και διαδήλωσαν εναντίον των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του αερίου και του ηλεκτρισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς ο συντηρητικός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι συνεχίζει να περικόπτει επιδοτήσεις που είχε θέσει σε εφαρμογή η κεντροαριστερή προκάτοχός του.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία, τον Δεκέμβριο του 2015, ο Μάκρι άρχισε να ακυρώνει σταδιακά τις επιδοτήσεις, σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Αλλά η κίνηση αυτή αύξησε τον πληθωρισμό πολύ περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

Η αντιπολίτευση, καθώς και αρκετοί πολιτικοί της συμπολίτευσης, τόνισαν αυτή την εβδομάδα ότι οι μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

Οι διαδηλωτές, με κεριά στα χέρια -σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όσους πλέον αδυνατούν να πληρώνουν για να έχουν ρεύμα στα σπίτια τους- έκαναν πορεία ως το Κογκρέσο στο Μπουένος Άιρες μόλις έπεσε το σκοτάδι, αξιώνοντας να ακυρωθούν οι αυξήσεις των τιμών. «Φτάνει πια με τις αυξήσεις!» έγραφε ένα πανό που κρατούσαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.