ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται «στο κόκκινο»

Στο Καστελλόριζο ο Τσίπρας, στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα

Στο Καστελλόριζο θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μία κίνηση συμβολικής σημασίας που αποτελεί μήνυμα προς την Άγκυρα σχετικά με την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξάλλου, έχει προγραμματισμένη παρουσία στα Δωδεκάνησα αφού σήμερα και αύριο διεξάγεται στην Ρόδο το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για το Νότιο Αιγαίο, τις εργασίες του οποίου θα κλείσει ο ίδιος με ομιλία του αύριο το απόγευμα. Ωστόσο, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει μεταβεί στο Καστελλόριζο, σε μία επίσκεψη με πολλαπλούς συμβολισμούς, μερικές ημέρες μόνο μετά την πτώση του ελληνικού μαχητικού Mirage 2000_5 που κόστισε τη ζωή στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.
Επισήμως, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στα εγκαίνια ενός έργου αφαλάτωσης, ωστόσο είναι προφανές ότι η ουσία της παρουσίας του στα ακριτικό νησί σχετίζεται με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με φόντο και την «υπερδραστηριότητα» των Τούρκων σε ακριτικές περιοχές και νησιά του Αιγαίου, όπως η Ρω, το Καστελλόριζο κτλ.
Άλλωστε, στην τοποθέτησή του προς τους κατοίκους, θεωρείται δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα των παραβιάσεων και παραβάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ζητώντας από την Άγκυρα να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση κλιμακούμενης έντασης, που ήδη «κοστίζει» σε ανθρώπινες ζωές και αυξάνει τις πιθανότητες αφενός για κάποιο νέο «ατύχημα», αφετέρου για κάποιο ακούσιο «θερμό επεισόδιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.