ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκειται για Κινέζους πολίτες

Στους 32 οι νεκροί από την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στην Β.Κορέα

Τριάντα δύο Κινέζοι τουρίστες και τέσσερις Βορειοκορεάτες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Β.Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Δύο Κινέζοι πολίτες έχουν τραυματισθεί και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη.

Κινέζοι επισκέπτες αποτελούν περίπου το 80% του συνόλου των ξένων τουριστών στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Korea Maritime Institute, το οποίο υπολογίζει πως ο τουρισμός δημιουργεί έσοδα περίπου 44 εκατ. ευρώ ετησίως για την απομονωμένη χώρα.

Κινέζοι διπλωμάτες έσπευσαν χθες Κυριακή στον τόπο του δυστυχήματος στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε μήνυμά της στο Twitter νωρίτερα σήμερα, το αγγλόφωνο κανάλι της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης μετέδωσε πως ένα τουριστικό λεωφορείο έπεσε από γέφυρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, όμως αργότερα διέγραψε το μήνυμα.

Η κύριο κινεζόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης έδειξε εικόνες από ένα μπλε λεωφορείο που έχει συντριβεί, με τις ρόδες του στον αέρα. Οι εικόνες έχουν ληφθεί στο σκοτάδι και κάτω από ραγδαία βροχόπτωση.

Σε χωριστή δήλωση, το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως στέλνει στη Βόρεια Κορέα ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων μαζί με εξοπλισμό και φάρμακα για να βοηθήσει στην περίθαλψη των επιζώντων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.