ASTRO-MATRIX

Τα καλύτερα στιγμιότυπά τους

Τα ζώδια στο Πασχαλινό Τραπέζι

Οι 12 φίλοι μας τα ζώδια απολαμβάνουν το παραδοσιακό Πασχαλινό τραπέζι και εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα στιγμιότυπά τους.
Πάσχα

- Δεν ξέρετε πώς να σουβλίσετε τον αρνί, κάντε στην άκρη να σας δείξω εγώ πως πρέπει να γίνει... (ΚΡΙΟΣ)
Ναι τα ξέρει όλα και θέλει να έχει τα ηνία σε κάθε δραστηριότητα εκείνης της ημέρας... Είναι όμως αυτός που θα σπάσει τα περισσότερα πιάτα και ποτήρια με την απροσεξία του, άσε που το αρνάκι κινδυνεύει να βγει κάρβουνο αν του το αφήσεις στα χεράκια του...

- Πολύ ωραία όλα τα εδέσματα, αλλά δεν θέλω να το παρακάνω... ξέρετε δεν τρώω πολύ... (ΤΑΥΡΟΣ)
Ποιόν πάει να κοροϊδέψει το Ταυράκι... Μάλλον τα λέει έτσι γιατί θέλει ο ίδιος να τα ακούει... Ο Ταύρος θα ρίξει τέτοιο φαγοπότι κατά την διάρκεια προετοιμασίας του Πασχαλινού τραπεζιού, που όταν έρθει η ώρα να κάτσει όλη η παρέα για να φάει θα παριστάνει τον λιτοδίαιτο. Αυγουλάκια, κουλουράκια, κοκορετσάκι, πετσούλα από το αρνί... όλα αυτά έχουν κάνει πάρτι στο στομάχι του μέχρι να έρθει επίσημα η ώρα για φαγητό.

- Μα αφήστε με βρε παιδιά να μιλήσω... μην μιλάτε μόνο εσείς... (ΔΙΔΥΜΟΣ)
Λες και έχει βάλει γλώσσα μέσα του ο Δίδυμος... Θέλει μόνιμα να έχει το λόγο... Τεχνηέντως αποφεύγει όλες τις δουλειές για τη προετοιμασία του τραπεζιού, γίνεται ο χάχας, η ψυχή της παρέας, θυμάται όλες τις ιστορίες από το στρατό και κάνει επίδειξη των γνώσεών του... Φυσικά τις στιγμές που δεν βάζει γλώσσα μέσα του, μπορείς άνετα να τον ξεγελάσεις και να φας το καλύτερο κομμάτι από το κοκορέτσι... ούτε που θα το προσέξει.

- Αχ ρε μάνα αθάνατη... Πάσχα χωρίς εσένα γίνεται; Όχι λατρεία μου δεν γίνεται... η μαγειρίτσα σου τα σπάει! (ΚΑΡΚΙΝΟΣ)
Με βλέμμα συγκίνησης και με λόγια που εκφράζουν μνήμες του παρελθόντος ο Καρκίνος απολαμβάνει παραδοσιακά και οικογενειακά το Πασχαλινό Τραπέζι... Θα φάει μέχρι σκασμού, αφού δεν γίνεται να αρνηθεί τα εδέσματα που ετοίμασα η μανούλα του για το τραπέζι...

- Βγάλε με μία σέλφι με το αρνί... Τσάμπα έδωσα τόσα λεφτά για τα πασχαλινά μου ρουχαλάκια;;; (ΛΕΩΝ)
Που τον χάνεις που τον βρίσκεις, τον Λέοντα θα τον βρεις στημένο με πόζα και duckfaceνα ποζάρει σαν μοντέλο της Vogue! Κάνει την μόστρα του με τα Πασχαλινά του ρουχαλάκια, ξεσηκώνει τους πάντες για χορό... μοιράζει σακούλες με πασχαλινά δωράκια σε όλα τα παιδάκια της οικογένειας και γιορτάζει δεόντως.

- Το Πάσχα δεν γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου αλλά την χοληστερίνη (ΠΑΡΘΕΝΟΣ)
Ο μουρμούρης του πασχαλινού τραπεζιού δεν είναι άλλος από τον φίλο μας τον Παρθένο... Μην τον αδικώ όμως κιόλας, είναι ο μόνος που προσφέρεται να στρώσει το τραπέζι, να φέρει τις πιατέλες, να μοιράσει ισάξια το φαγητό σε όλους τους προσκεκλημένους! Ο ίδιος τρώει λίγο, με το φόβο της ανόδου της ζυγαριάς αλλά και της χοληστερίνης. Μόλις τελειώσει το τραπέζι το ρίχνει στα φρούτα αλλά και στο περπάτημα για αποτοξίνωση.

- Άσε το αρνί και κάνε με μία αγκαλίτσα που σε αγαπώ τόσο... Ουφφφ πότε θα φύγουν τα σόγια για να μείνουμε τα δυο μας (ΖΥΓΟΣ)
Ναι τον πιάνουν οι αγάπες του και τα ερωτικά του στο Πασχαλινό Τραπέζι... Αγκαλίτσες, φιλάκια, χαδάκια και ζουζουνίσματα μέχρι ο κόσμος γύρω του να αρχίσει να του φωνάζει «Καλέ χαλαρώστε, θα πιάσετε παιδί έτσι όπως πάτε»...

- Όλο αυτό το τζέρτζελο που γίνεται ανήμερα του Πάσχα να σας πω ότι το γουστάρω, θα σας πω ψέματα... Την ησυχία μου θέλω (ΣΚΟΡΠΙΟΣ)
Δεν είναι και ο πιο εύθυμος τύπος του Πασχαλινού τραπεζιού, δεν γουστάρει την φασαρία, την πολυκοσμία, την επαφή με συγγενείς που στην ουσία δεν πολυγουστάρει... Βρίσκει τρόπους και αφορμές για να απομονώνεται κάπου ήσυχα μέχρι να περάσει όλη αυτή η μέρα της βουής...

- Όχι ρε μάνα, δεν θα κάνω μαζί σας Πάσχα... Τι πάει να πει πως έτσι είναι το έθιμο; Άντε θα περάσω απλά για να σας ευχηθώ και μετά θα φύγω (ΤΟΞΟΤΗΣ)
Φαντάζεσαι τον Τοξότη σε οικογενειακό τραπέζι;;; Εδώ δεν μπορεί να φανταστεί ο ίδιος τον εαυτό του σε μία τέτοια θέση... Το Πάσχα για τον Τοξότη είναι μία καλή ευκαιρία να δραπετεύσει και να φύγει εκδρομή με την παρέα του... Όταν όμως δεν το κάνει και αναγκάζεται να παρευρεθεί σε Πασχαλινό τραπέζι, είναι αυτός που θα φάει στο όρθιο, θα πει τα αστεία του και θα την κάνει...

- Και τι είναι το Πάσχα;;; Μία μέρα η οποία στην ουσία σου κοστίζει πάρα πολύ ακριβά;;; Τι να πω τώρα;;; Το αρνί 7€/το κιλό;;; Τις λαμπάδες και τα παπούτσια για το βαφτιστήρι;;; Άντε να δούμε πώς θα βγάλουμε το μήνα (ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ)
Σε ένα Πασχαλινό τραπέζι τον Αιγόκερω θα τον μυριστείς από τις συζητήσεις που κάνει για τα οικονομικά, την ακρίβεια, τα χρέη και το φούσκωμα και ξεφούσκωμα του για το τι θα ακολουθήσει αργότερα... Σιγά που θα αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο για το χαρεί!

- Δεν υπάρχει πιο βάρβαρο έθιμο από το σούβλισμα του αρνιού... Μα είναι ποτέ δυνατόν; Για ποια αγάπη μιλάμε που σκοτώνεται τα αθώα αρνάκια;;; (ΥΔΡΟΧΟΟΣ)
Μισεί το Πάσχα, γιατί δεν μπορεί να δεχθεί το γεγονός ότι γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου, γύρω από μία σούβλα με αρνί... Τα οικογενειακά τραπέζια απλά δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του και δεν είναι στο στυλ του να συμβιβαστεί χαμογελώντας και τσουγκρίζοντας αβγά... Μιλάμε για τον Υδροχόο που ετοιμάζει να φάει την σαλάτα του ανήμερα του Πάσχα.

- Έλα και άσπρο πάτο... Ένα ακόμα ποτήρι κρασί και θα σταματήσω, αλήθεια σας το λέω... Εγώ δεν μεθάω ποτέ... (λέει και τρικλίζει ο ΙΧΘΥΣ)
Θα τον αναγνωρίσεις από το απλανές βλέμμα του και το μπουκάλι στο χέρι... Θα είναι αυτός που θα ξεγλιστρήσει βρίσκοντας μία καλή δικαιολογία για να αποφύγει τις δουλειές, το μαγείρεμα, την βοήθεια του Πασχαλινού τραπεζιού... Που τον χάνεις που τον βρίσκεις αραχτό στον καναπέ και εκεί που δεν τον βλέπεις, έτσι στα μουλωχτά... έχει καταβροχθίσει ότι υπάρχει...

Πηγή: oroskopos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.