ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρόγραμμα act4Greece συμπλήρωσε 2 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας του καινοτόμου προγράμματος act4Greece, πραγματοποίησε σήμερα η Εθνική Τράπεζα. Το πρόγραμμα act4Greece, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής και έχει στόχο την προώθηση κοινωνικών και αναπτυξιακών δράσεων μέσω της συμμετοχικής χρηματοδότησης. Η μέθοδος αυτή, γνωστή διεθνώς ως crowdfunding, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους πολίτες, από κάθε γωνιά του πλανήτη, να συνεισφέρουν οικονομικά και να βοηθήσουν να πραγματοποιηθούν έργα τα οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.
Το act4Greece πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων, αναγνωρισμένου κύρους και προσφοράς, όπως το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν βραβεία σε σημαντικούς στρατηγικούς υποστηρικτές του προγράμματος, ως ένδειξη αναγνώρισης για τη δυναμική συνεισφορά τους στην επιτυχημένη πορεία του act4Greece, και συγκεκριμένα στις εταιρείες: Aegean Airlines, Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Όμιλος Σκλαβενίτη, Εθνική Ασφαλιστική, Εθνική Factors, Mellon Technologies, Accenture, ΕΚΟ, Media Markt και Grant Thornton.
Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Κώστας Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία περιλαμβάνει 17 στόχους παγκόσμιου χαρακτήρα, τους οποίους όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ δεσμεύονται να υλοποιήσουν και να εντάξουν στις πολιτικές τους έως το 2030. Ο 17ος στόχος της Ατζέντας (Parternships for the goals) εκφράζει την ανάγκη συνεργασιών χωρίς αποκλεισμούς, οι οποίες βασίζονται σε αξίες, αρχές και σε κοινούς στόχους, τοποθετώντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Όπως επισήμανε «το πρόγραμμα act4Greece είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τον στόχο 17 της Ατζέντας του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από το πρόγραμμα στοχεύουμε στην άσκηση θετικής επιρροής στην κοινωνική συνείδηση, επιδιώκουμε την κινητοποίηση όλων των κοινωνικών ομάδων για το κοινό καλό και αποσκοπούμε στη δημιουργία συνεργειών μεταξύ φορέων υλοποίησης δράσεων, δωρητών και κοινωνικών ομάδων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στο όραμα του act4Greece να υποστηρίξει ενεργούς φορείς, φορείς που δημιουργούν και παράγουν, που συμβάλουν στη διαμόρφωση μίας κοινωνίας που προοδεύει και αναπτύσσεται. Και υπογράμμισε ότι «το act4Greece ξεκίνησε σαν μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο τη συγκέντρωση μικρών ποσών από πολλούς δωρητές. Στην πορεία όμως διαπιστώσαμε ότι η πρωτοβουλία αυτή έλαβε σημαντική υποστήριξη και από την επιχειρηματική κοινότητα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως ένα πολύτιμο εργαλείο ενσωμάτωσης της υπεύθυνης κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Η συμβολή των νομικών προσώπων είναι καθοριστική στην επιτυχία και τη βιωσιμότητα του προγράμματος».

Η κα Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, έκανε τον απολογισμό των δύο ετών επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος και ευχαρίστησε τους στρατηγικούς εταίρους και όλους τους συνεργάτες, εντός και εκτός Εθνικής Τράπεζας, που πίστεψαν στο act4Greece και το έκαναν πραγματικότητα. Όπως ανέφερε «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, από την έναρξη λειτουργίας του act4Greece έως σήμερα έχουμε συγκεντρώσει δωρεές που ξεπερνούν τα €1,8 εκατομμύρια και έχουμε υποστηρίξει 22 δράσεις, εκ των οποίων οι 13 ολοκληρώθηκαν ήδη». Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από 7.600 δωρητές- νομικά και φυσικά πρόσωπα, με τη συνεισφορά των νομικών προσώπων να είναι καθοριστική και να ανέρχεται στο 84% του συνολικού ποσού. Και επισήμανε ότι «το σημαντικότερο όλων είναι ότι καταφέραμε όχι απλά να υλοποιήσουμε μία πλατφόρμα crowdfunding, αλλά να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο εργαλείο κοινωνικής συνεισφοράς, με διαφάνεια και αναγνωρισιμότητα. Η εκτεταμένη συμμετοχή των συμπολιτών μας και η αξιοποίηση του προγράμματος από τις πλέον κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον και δύναμη να συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά τις προσπάθειές μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.