ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκοι: Πρώτα ειδοποιήσαμε την Αθήνα και μετά κατεβάσαμε μόνοι μας τη σημαία

Μια νέα εκδοχή για όσα υποστήριξε τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα δίνει σήμερα ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα με την Hurriyet οι τουρκικές αρχές αντιλήφθηκαν την Παρασκευή ότι ανέβηκε η σημαία σε μια βραχονησίδα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκδοχή της τουρκικής εφημερίδας, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Σάββατο σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές.

Όταν, σύμφωνα με τη Hurriyet, δεν υπήρξε αντίδραση τότε άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού λιμενικού (SAT) πήγαν την Κυριακή στη βραχονησίδα και κατέβασαν μόνοι τους την ελληνική σημαία.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία του δημοσιογράφου του ιστότοπου samostimes.gr Μιχάλη Σβαρνιά ότι το μεσημέρι της Δευτέρας το ελληνικό λιμενικό ουσιαστικά του απαγόρευσε να προσεγγίσει τις βραχονησίδες Ανθρωποφάγος και Μικρός Ανθρωποφάγος. «Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

Ερωτηθείς για τις σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας. Επικαλέστηκε ωστόσο μαρτυρίες κατοίκων, που αναφέρουν ότι η σημαία δεν υπάρχει πια στον ιστό, αλλά δεν γνωρίζουν αν κάποιος την κατέβασε.

Δείτε επίσης: Το Σάββατο οι σημαίες ήταν και στα πέντε νησιά λέει ένας από τους νεαρούς που τις ύψωσαν

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δύο πρώην άεργοι, νυν (πρωθ)υπουργοί έχουν μπερδέψει το Αιγαίο των δωρεάν πολυήμερων διακοπών τους στα νησιά της άγονης γραμμής με την εξωτερική πολιτική και την άμυνα ενός ευρωπαϊκού κράτους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.