ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τους πομπώδεις τίτλους για την απόφαση του ΣτΕ

Τουρκικός Τύπος: «Αισχρή» η απόφαση της Ελλάδας για τους «8»

Με πομπώδεις τίτλους, ο τουρκικός Τύπος σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να αφεθεί ελεύθερος, αλλά υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας, ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα, αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το ΣτΕ, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του επικαλείται το γεγονός ότι η αναγνώριση ενός προσώπου ως αιτούντος διεθνούς προστασίας από αρχαιοτάτων χρόνων, θεωρείται πράξη ειρηνική και ανθρωπιστική και ως τέτοια δεν «δύναται να θεωρηθεί ως μη φιλική ενέργεια έναντι άλλου κράτους». Αναφέρει μάλιστα απόσπασμα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου («τις θυσίες εκείνου που ευσπλαχνίζεται τον ικέτη οι Θεοί τιμούν ως προσφορές θεοσεβούμενου άνδρα»).

Για «απόφαση σκάνδαλο» κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

 

11 (2)

 

H Haberler με τη σειρά της γράφει για απόφαση σκάνδαλο από το δικαστήριο της Ελλάδας για τους 8 άντρες της FETO.

 

12 (2)

 

Σε παρόμοιο τόνο κινείται και η Μilliyet, που αναφέρει στον τίτλο της ότι η «Ελλάδα έλαβε μια αισχρή απόφαση» και επισημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μία νέα απόφαση σκάνδαλο για τους «8 πραξικοπηματίες».

 

13 (2)

 

Η Sözcü τέλος επίσης μιλά για σκανδαλώδη απόφαση για τους δραπέτες πραξικοπηματίες γκιουλενιστές.

 

14

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.