ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Οικονομικών

Τσακαλώτος: Θα έχουμε συμφωνία μέχρι τις 21 Ιουνίου

Συμφωνία για το ελληνικό χρέος μέχρι τις 21 Ιουνίου, οπότε και έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία απόφασης που θα οδηγήσει στη λήξει του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου», δήλωσε χαρακτηριστικά, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup. Πάντως, η δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με την τοποθέτηση του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, που ερωτηθείς για το χρέος ανέφερε ότι «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εάν χρειαστεί με τη λήξη του προγράμματος».

apofasi_xreos
Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος θα υπάρξει μια «ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

Αναλυτικά, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε:

«Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε, υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα για να λήξει μέχρι το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία, υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις. Δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις, άρα καμία σχέση δεν έχει η παρακολούθηση με την αξιολόγηση. Ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους για το ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε.

Τέλος η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.