Εκτός από τσιπούρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαβράκια ή φαγκριά ή μικρές σφυριδούλες, μιας και όλα έχουν παρόμοιο βάρος. Επίσης, μπορούμε τα ετοιμάσουμε τη συνταγή με ένα μεγάλο, π.χ. με μεγάλο ροφό ή συναγρίδα.
Υλικά
2 τσιπούρες (450 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες
2 ντομάτες
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε να σταθούν για 1 περίπου ώρα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες , αφαιρούμε τα σπόρια και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σκορπίζουμε σε αυτό τις πατάτες και τις αλατίζουμε καλά ανακατεύοντας.
Ανάμεσά τους τοποθετούμε τις τσιπούρες και ρίχνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας.
Ραντίζουμε γενναιόδωρα τις τσιπούρες και τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 οC .
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μαγειρευτούν οι τσιπούρες.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα