ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι εκτιμούν για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών 

Αναστάτωση στην ΚΟ των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό

Σε αναστάτωση εξακολουθεί να βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κ. Πάνου Καμμένου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συνεδρίαση στα γραφεία τους στην Βουλή και ένα εκ των κεντρικών θεμάτων ήταν και τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησαν ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις πληροφορίες που θέλουν να επιτυγχάνεται σύντονα λύση στο «ονοματολογικό». Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι από την πλευρά του ο κ. Καμμένος επιχείρησε να καθησυχάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η λύση θα καθυστερήσει. Ειδικότερα, φέρεται να εξήγησε πως μια σειρά διαδικασιών, όπως διαβουλεύσεις των δύο κυβερνήσεων και το δημοψήφισμα που ούτως ή άλλως έχει προαναγγείλει ο κ. Ζάεφ μεταφέρουν αρκετούς μήνες μπροστά ενδεχόμενη κύρωση συμφωνίας από την ελληνική Βουλή. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Τσίπρας επισήμανε στον Σκοπιανό ομόλογό του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναμένει τα αποτελέσματα του σχετικού δημοψηφίσματος της γειτονικής χώρας.

Σε εκείνο το σημείο στέλεχος των ΑΝΕΛ φέρεται να σχολίασε ότι με το χρονοδιάγραμμα που τους παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος οι εθνικές εκλογές στην χώρα μας θα προηγηθούν πιθανής κύρωσης από την Βουλή πιθανης συμφωνίας που μπορεί να προκύψει από τις διαπραγματεύσεις Τσίπρα-Ζάεφ.

Οι ίδιες πηγές άλλωστε υποστηρίζουν εκτός του Σκοπιανού, στο τραπέζι της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ έπεσαν και πιθανές ημερομηνίες εθνικών εκλογών με τους περισσότερους να εκτιμούν ότι θα πραγματοποιηθούν το Μαϊου ή τον Σεπτέμβριο του 2019.

Πάντως, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εξέφρασαν ισχυρές επιφυλάξεις με τα σχέδια κατάτμησης των περιφερειών Β’ Αθήνας και υπόλοιπου Αττικής καθώς όπως υποστήριξαν οι «καραμπόλες» στην κατανομή των εδρών θα ζημιώσουν το κόμμα. Ζήτησαν δε από τον πρόεδρό τους να μεσολαβήσει στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση. Διαφωνίες εκφράστηκαν και για το σχέδιο «Κλεισθένης» που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση με το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.