ΚΟΣΜΟΣ

24 με 26 Μαΐου

Ανοίγει τις πύλες του το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν μεθαύριο 24 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 26 Μαΐου, θα αποτελέσει ένα βήμα συζήτησης και διαλόγου για τις οικονομικές και επιχειρηματικές προοπτικές που ανοίγονται στην σημερινή Ρωσία, υπό το φως των νέων γεωπολιτικών προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο Διεθνές αυτό Φόρουμ, θα είναι οι τρόποι επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ρωσία, η προσέλκυση επενδύσεων στη ρωσική οικονομία, οι οικονομικές και επιχειρηματικές προοπτικές και η θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία. Το μότο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που θα διέπει όλες τις εκδηλώσεις και διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του, είναι «Δημιουργώντας οικονομία της εμπιστοσύνης».

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις περίπου 15.000 άτομα τα οποία θα εκπροσωπούν 70 χώρες του κόσμου, και θα είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, οικονομολόγοι, ενώ μεταξύ τους θα είναι και πολιτικοί ηγέτες διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι συζητήσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια του φόρουμ, θα περιστραφούν γύρω από τις νέες κατευθύνσεις της ρωσικής κυβέρνησης τις οποίες προσδιόρισε με το λεγόμενο ‘διάταγμα του Μαΐου’ , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Στο διάταγμα του, ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέρει ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η τεχνολογική ανάπτυξη της Ρωσίας και να υιοθετηθούν ευρέως οι ψηφιακές τεχνολογίες, ενώ θέτει ως στόχο την ένταξη της Ρωσίας στις πέντε πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου όπως και την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης που να υπερβαίνουν τους διεθνείς ρυθμούς ανάπτυξης. Εκτός των άλλων οι κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής πολιτικής τη νέας ρωσικής κυβέρνησης, προϋποθέτουν την δημιουργία στους βασικούς κλάδους της οικονομίας, υψηλών ρυθμών παραγωγής με προσανατολισμό τις εξαγωγές των παραγόμενων προϊόντων.

Στις εργασίες του φόρουμ θα παρίστανται όλα τα μέλη της νέας ρωσικής κυβέρνησης η οποία συγκροτήθηκε στις 18 Μαΐου, τα οποία θα παρουσιάζουν στις διάφορες διοργανώσεις του φόρουμ τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης, απαντώντας παράλληλα στα ερωτήματα του επιχειρηματικού κόσμου από την Ρωσία και τις άλλες χώρες που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ.

Το Κρεμλίνο παρουσιάζει την ατζέντα για τη διάσκεψη κορυφής Πούτιν-Μακρόν

Οι επικείμενες συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Γάλλου ομόλογό του, Εμμανουήλ Μακρόν, δεν θα περιοριστούν στο ιρανικό πρόβλημα, δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ σε απάντηση  ότι το ιρανικό θέμα θα είναι κεντρικό θέμα της συνάντησης Πούτιν-Μακρόν στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Η Macron επιδιώκει να δώσει ώθηση στους διμερείς δεσμούς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρωσία

"Το Ιράν δεν μπορεί να είναι το επίκεντρο της προσοχής σε τέτοιες διαπραγματεύσεις, θα υπάρξουν διμερείς σχέσεις και άλλα διεθνή προβλήματα στην ημερήσια διάταξη, η μείωση του εύρους των θεμάτων που θα συζητηθούν σε ένα μόνο θέμα θα ήταν λάθος", δήλωσε.

Ταυτόχρονα, παρατήρησε ότι η Μόσχα και οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, "μοιράζονται την κατανόηση της ανάγκης κοινής εργασίας για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων που συνεπάγεται η απομάκρυνση της Ουάσιγκτον από το Συνολικό Κοινό Σχέδιο Δράσης".

Η επίσκεψη της Macron στη Ρωσία

Η Macron θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη στις 24-25 Μαΐου κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου Προέδρου και θα παρευρεθεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ως επίτιμος προσκεκλημένος. Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε νωρίτερα ότι οι συνομιλίες κορυφής θα αφιερωθούν στη διμερή συνεργασία και τα κρίσιμα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του κοινού ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, του συριακού και της ενδοκρανικής κρίσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ tass.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.