ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις στο Χαλκειό Χίου για την εγκατάσταση των «Γιατρών χωρίς σύνορα»

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην περιοχή του Χαλκειούς με αφορμή την πρόθεση των «Γιατρών χωρίς σύνορα» να εγκατασταθούν σε μισθωμένο οικόπεδο ακριβώς δίπλα από το hotspot με την αιτιολογία ότι θέλουν να προσφέρουν ιατρικές φροντίδες στον πληθυσμό των μεταναστών και των προσφύγων της ΒΙ.ΑΛ..

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει προ καιρού ζητήσει την γνώμη των Χαλκούσων, με το τοπικό συμβούλιο του χωριού αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να γνωμοδοτεί αρνητικά με τη λογική ότι δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα με την εγκατάσταση μίας νέας δομής Μ.Κ.Ο. τη στιγμή που το ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση του hotspot και η επαναφορά του Χαλκειούς στην κανονικότητα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ομάδα εθελοντών που συνεργάζονται με τη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. επιχείρησε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα να κόψει κλαδιά και δέντρα προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος για την εγκατάσταση των κινητών ιατρείων της Μ.Κ.Ο.. Μόλις η συγκεκριμένη κίνηση έγινε αντιληπτή οι κάτοικοι ειδοποίησαν την άμεση δράση με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες να σταματήσουν για ένα 10λεπτο και να συνεχιστούν λίγη ώρα αργότερα μάλιστα... μετά μουσικής.

Μάλιστα την πρώτη φορά που επιχειρήθηκε η κοπή δέντρων και κλαδιών υπήρξε σύλληψη ενός αλληλέγγυου που πραγματοποιούσε εργασίες χωρίς άδεια. Ο συγκεκριμένος αλληλέγγυος οδηγήθηκε στο Α.Τ. Χίου για πταισματική παράβαση και αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκατασταθούν…»

Σε δηλώσεις τους στον «π» οι κάτοικοι του Χαλκειούς δήλωσαν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει κινητοποίηση για να αποτραπεί η εγκατάσταση της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. στη περιοχή. «Από την αρχή τους είπαμε ότι είναι αντίθετοι. Δεν μπορεί τη στιγμή που εμείς ζητάμε τον περιορισμό του hotspot να ξεκινήσει το στήσιμο των όποιων νέων δομών περιμετρικά από αυτό», εξήγησαν.

Καν’ το όπως η Μυτιλήνη

Η συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση δεν έρχεται με τις καλύτερες περγαμηνές στη Χίο, αφού αντίστοιχη ένταση είχε δημιουργήσει τον Δεκέμβριο του 2017 όταν επιχείρησε να εγκαταστήσει τις δομές της έξω ακριβώς από το hotspot της Μόριας, ενεργώντας αυτοβούλως.

Πηγή: politischios

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.