ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά της Μυτιλήνης

Ατύχημα χαρακτηρίζει η ελληνική πλευρά το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο

Ναυτικό ατύχημα χαρακτηρίζει η ελληνική πλευρά το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο Karmate που χτύπησε την κανονιοφόρο «Αρματωλός» λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, ανοιχτά της Λέσβου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για το συμβάν το ελληνικό λιμενικό βρίσκεται σε επαφή με το τουρκικό λιμενικό, το οποίο ερευνά το τουρκικό εμπορικό πλοίο που ακούμπησε την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το χρονικό του επεισοδίου

Συναγερμός σήμανε στις 4 τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού, ανοιχτά της Μυτιλήνης!
Το τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο «Αρματωλός» που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης. Το πλήρωμα της κανονιοφόρου έκανε σινιάλο προς το τουρκικό, ωστόσο δεν έλαβε καμία απάντηση. Λίγο αργότερα το Karmate έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο μας στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου. Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου
Κανένας από το πλήρωμα της κανονιοφόρου δεν έπαθε τίποτα και το σκάφος δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά όπως φαίνεται.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την απόδοση ποινικών και αστικών κυρώσεων, με βάση το Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.