ΕΛΛΑΔΑ

Μπράχος: Η χώρα μας επιστρέφει στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης

«Η χώρα μας επιστρέφει στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, με προοπτική στενής πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας και συνανάπτυξης όλων των βαλκανικών χωρών, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος» τόνισε από τη Ρουμανία ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννος Μπράχος.

Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές μας σχέσεις με τη Ρουμανία που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Μπράχος αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις προοπτικές για εμβάθυνση και συστηματοποίηση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων με συγκεκριμένες τομεακές δράσεις. Μεταξύ των κλάδων της οικονομίας με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και, δυνητικά, τις πλέον θετικές προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων και ενίσχυση συνεργασιών στη Ρουμανία, είναι τα τρόφιμα και αγροδιατροφικά προϊόντα και υπηρεσίες, τα δομικά υλικά και εν γένει ο κατασκευαστικός τομέας, τα φάρμακα, η ενέργεια και οι ανανεώσιμες μορφές της, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Επιπλέον, και πέραν των παραδοσιακών επιχειρηματικών συνεργασιών, κ. Μπράχος επισήμανε δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς μεταφορών και έργων υποδομής, στο πλαίσιο απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, έρευνας και τεχνολογίας, αλλά και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας το momentum των γεωστρατηγικών εξελίξεων στον βαλκανικό χώρο.

Η ημερίδα αυτή πραγμτοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών υπό τον Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ & ΑΣ, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και ειδικότερα των εμπορικών συναλλαγών με τη γείτονα χώρα.
Παράλληλα, ο κ. Μπράχος είχε διμερείς συναντήσεις με την υφυπουργό Διαχείρισης Κοινοτικών Κονδυλίων Mihaela Toader, με την οποία συμφωνήθηκε η παροχή τεχνικής βοήθειας εκ μέρους της Ελλάδος για την υποβοήθηση απορρόφησης κονδυλίων ΕΕ και την υφυπουργό Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος Paula Privanescu, με την οποία συζητήθηκε η αναβάθμιση του διμερούς οικονομικού διαλόγου σε επίπεδο ομολόγων και η συμμετοχή ρουμανικής επιχειρηματικής αποστολής στη ΔΕΘ. Ο κ. Μπράχος συναντήθηκε, επίσης, με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τον πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών Ρουμανίας Sergiu Oprescu.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.