ΕΛΛΑΔΑ

Και κατάχρηση σε ασέλγεια

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό πρώην πρόεδρος οικοτροφείου, για αποπλάνηση ανηλίκων

Αυλαία σήμερα στη δίκη του πρώην προέδρου του οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Μάλιστα σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 40 ετών, χωρίς αναστολή.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Συνηγόρου του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, ο οποίος το 2012 είχε καταγγείλει το θέμα στην εισαγγελία ανηλίκων μετά από αναφορά που έφτασε στα χέρια του από εκπαιδευτικό. Σύμφωνα με την καταγγελία, ανήλικο με νοητική στέρηση είχε αναφέρει στον καθηγητή του ότι ο κατηγορούμενος τον παρενοχλεί σεξουαλικά.

Όπως είπε ο μάρτυρας επισκεπτόμενος το Παιδικό Σπίτι, διαπίστωσε ότι τα παιδιά ήταν φοβισμένα ενώ ο κατηγορούμενος ήταν συγκεντρωτικός, λειτουργώντας πολλές φορές κατά παράβαση των κανόνων της σύγχρονης παιδαγωγικής. Ανέθεσε μάλιστα σε εργαζόμενο να βρίσκεται επί ποδός για την διαπίστωση τυχόν παραβατικών ενεργειών και 2,5 μήνες μετά του είπε ότι αρκετά παιδιά του εκμυστηρεύτηκαν ασελγείς πράξεις σε βάρος τους από τον κατηγορούμενο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου «γιατί δεν το κλείνανε;», «γιατί δεν το τολμήσατε;», ο πρώην Συνήγορος του Παιδιού ανέφερε πως είχε μόνο εισηγητική αρμοδιότητα ενώ επισήμανε τη φιλική οικογενειακή σχέση που είχε με τον κατηγορούμενο (ήταν φίλος του πατέρα του), εξαιτίας της οποίας υπήρξε δυσχέρεια στην αρχική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιουνίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.