ΕΛΛΑΔΑ

Της Τουρκίας

Δικηγόροι 8 Τούρκων αξιωματικών: Η χορήγηση ασύλου θα απαλλάξει την Ελλάδα από τις πιέσεις

Να δοθεί άσυλο στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, καθώς αυτό συνάδει με το διεθνές δίκαιο και επιπλέον θα απαλλάξει την Ελλάδα από τις συνεχείς πιέσεις της Τουρκίας για κείνους ζήτησαν σε συνέντευξη Τύπου ο συνήγοροί τους και ο συγγραφέας Αποόστολος Δοξιάδης που από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ της μη έκδοσής τους.

Όπως επισήμαναν αν δοθεί άσυλο στους οκτώ θα μπορέσουν να φύγουν από την Ελλάδα με προορισμό χώρα της επιλογής τους, καθώς θα διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας θα απαλλαγεί από τις συνεχείς πιέσεις της Τουρκίας, πρόσθεσαν.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν εκτός από τον κ.Δοξιάδη, οι καθηγητές Ν. Αλιβιζάτος, Χρ. Μυλωνόπουλος, ο δικηγόρος Βασ. Παπαδόπουλος.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας και πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος χαρακτήρισε υποδειγματικό το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την μη έκδοσή των 8 που ύψωσε τείχος προστασίας για αυτούς αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το άσυλο.

Όλοι τόνισαν τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου η ελληνική δικαιοσύνη να οδηγηθεί σε απόφαση μη έκδοσης των οκτώ αξιωματικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.