ΕΛΛΑΔΑ

Για τις τουρκικές απειλές

Δήλωση συμπαράστασης του Βέλγου πρωθυπουργού προς την Ελλάδα

Δήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έκανε, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος «Ελλάδα - Άλλος Δρόμος», η δήλωση έγινε έπειτα από ερώτηση-παρέμβαση του προέδρου του, ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά σχετικά με «τις απειλές που δέχεται από την Τουρκία».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του Βελγίου ο κ. Μαριάς είπε: «Κύριε πρωθυπουργέ, αναφερθήκατε στην ευρωπαϊκή άμυνα και στο ΝΑΤΟ. Όμως το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του σε σχέση με την επιθετικότητα και τις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Επιπροσθέτως μέχρι τώρα δεν έχει συγκροτηθεί ευρωπαϊκός στρατός που θα μπορούσε ενδεχόμενα να στηρίξει την Ελλάδα έναντι των απειλών της Τουρκίας. Επομένως θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν το Βέλγιο ως κράτος είναι διατεθειμένο να συνάψει με την Ελλάδα ένα Σύμφωνο Αμυντικής Συνεργασίας με ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Ένα σύμφωνο εγγύησης των ελληνικών συνόρων τα οποία άλλωστε είναι και ευρωπαϊκά»

Απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή ο κ. Μισέλ ανέφερε: «Έχουμε πολλές φορές επαναλάβει και επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στα συμπεράσματά μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.