ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Δροσερή σαλάτα με μαριναρισμένες γαρίδες και σάλτσα βαλσάμικου με μέλι

Είναι ιδανική για ένα επίσημο τραπέζι και τόσο χορταστική που μπορεί να αντικαταστήσει το μεσημεριανό ή το βραδινό.

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 10-15 γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά
  • 200 γρ. φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
  • 1 αγγούρι, κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες  χωρίς σπόρια
  • ½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
  • 1 λεμόνι, ξύσμα

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα:

  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο με μέλι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα:

Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα:

Απλώνουμε τις γαρίδες στο ταψί με τη μαρινάδα, καλύπτουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα με τα κλαράκια δεντρολίβανου, σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε τις γαρίδες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε ένα λαδωμένο σχαροτηγάνο, ψήνουμε σε αυτό τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα χοντροκομμένα μαρούλια.

Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες των αγγουριών, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τις γαρίδες.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε  το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο με μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.