ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν διαφώνησαν δημόσια Φώφη - Σταύρος

Εκλογές εδώ και τώρα, με …αυτόνομη πορεία για το Κίνημα Αλλαγής

Στο αίτημά της για «εκλογές εδώ και τώρα» επέμεινε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, αντικρούοντας μάλιστα το επιχείρημα του πρωθυπουργού πως αν πάμε σε εκλογές δεν θα βγούμε από το μνημόνιο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αντέτεινε ότι η διακοπή της διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα, είναι ευκαιρία για την χώρα, αφού «κάθε φορά που διαπραγματεύεστε έρχονται νέα δεινά», όπως είπε, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Η ίδια, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είναι επικίνδυνη στα εθνικά θέματα, ενώ απαρίθμησε ένα προς ένα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην Οικονομία, κατηγορώντας την για κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους,  αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, φτωχοποίηση του λαού, αφανισμό της μεσαίας τάξης, απαξίωση των θεσμών, επαναφορά του πελατειακού κράτους, διχασμό της κοινωνίας κ.ο.κ.

Από την άλλη πλευρά, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε και στη ΝΔ και τον επικεφαλής της Κυριάκο Μητσοτάκη, για την λογική του ‘ώριμου φρούτου’ που τον διακατέχει, αφήνοντας εν λευκώ τον κ.Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις, παρότι έχει αποδείξει, όπως είπε, πως πρόκειται για έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που έχουν πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης. «Η Νέα Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά την μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», είπε.

Με την εμφάνισή της στη Βουλή, όμως, την οποία προετοίμαζαν επί μέρες οι συνεργάτες της, η Φώφη Γεννηματά δεν περιορίστηκε να αποδείξει ότι εννοεί τα λεγόμενά της περί «αυτόνομης πορείας». Κατάφερε και κάτι άλλο στο εσωτερικό του κόμματός της, αφού εμφανίστηκαν εκ νέου ενωμένοι με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί στον απόηχο της πρότασής της για «εκλογές εδώ και τώρα», με τον επικεφαλής του Ποταμιού να διαφωνεί, ο τελευταίος εμφανίστηκε να μιλά για ανάγκη «πολιτικής αλλαγής», αποφεύγοντας να μπει στη λογική της …ημερομηνίας και να εξηγήσει αν και κατά πόσον θεωρεί ότι αυτή είναι η κατάλληλη συγκυρία, ή κάποια άλλη λίγο μετά, για να στηθούν κάλπες.

Είχε προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο, αφού δεν είναι δυνατόν να δίνουν την εικόνα διάλυσης του Κινήματος Αλλαγής με κάθε ευκαιρία. Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την ίδρυση του νέου φορέα και, καθώς φάνηκε από την παρουσία τους χθες στη Βουλή, δεν είναι διατεθειμένοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Τουλάχιστον όχι τώρα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.