ΥΓΕΙΑ

Και δεν χάνουμε αρκετά κιλά

Έντεκα συνήθειες που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό μας

Ο μεταβολισμός σας λειτουργεί ως καυστήρας που καίει τις θερμίδες και το λίπος, ακόμα και όταν απλά κάθεστε. Ο μεταβολισμός είναι ένα σύνολο χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν στο σώμα και διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Ανεξάρτητα από τα γονιδιακό σας υπόβαθρο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο μεταβολισμός σας μπλοκάρει και δεν χάνετε αρκετά κιλά

1. Δεν κοιμάστε καλά

Εάν έχετε χρόνια αϋπνίες, μην εκπλαγείτε αν αυξηθεί το βάρος σας χωρίς να καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Η έλλειψη ύπνου (λιγότερες από 7 ώρες καθημερινά), μπορεί να προκαλέσει αρκετά μεταβολικά προβλήματα με αποτέλεσμα να καίτε λιγότερες θερμίδες, να πεινάτε περισσότερο, να αυξάνονται τα επίπεδα κορτιζόλης και τελικά να αποθηκεύεται λίπος.

2. Δεν πίνετε νερό

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δώσετε κίνητρο στον μεταβολισμό σας είναι να πίνετε νερό μόλις ξυπνήσετε, μιας και κατά την διάρκεια του ύπνου η λειτουργία του μεταβολισμού επιβραδύνεται και μειώνεται ακόμη περισσότερο, σε περίπτωση που δεν ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας για να πιείτε νερό και γενικότερα να καταναλώσετε υγρά.

Προτείνεται λοιπόν πλήρης ενυδάτωση πριν τονώσετε το σώμα σας με οποιοδήποτε άλλο φαγητό ή ποτό. Όσοι το εφάρμοσαν παρατήρησαν λιγότερο φούσκωμα, περισσότερη ενέργεια και μειωμένη όρεξη. Ο λόγος που προτείνεται είναι για να είστε πλήρεις ενυδατωμένοι για το υπόλοιπο της ημέρας που έχετε να αντιμετωπίσετε.

Στη συνέχεια ενυδατωθείτε με καφέ και τσάι. Νέα έρευνα έδειξε ότι εάν καταναλώνετε λευκό τσάι σε τακτά χρονικά διαστήματα 7 ημερών ενισχύεται ταυτόχρονα η λιπόλυση (καταστροφή των λιποκυττάρων) και μειώνεται ο σχηματισμός των λιποκυττάρων.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού που περιέχει καφεΐνη και επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλικό (EGCG) φαίνεται να μειώνει τα λιποκύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.