ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η διατήρηση του προβαδίσματος

Επαφή με «προβληματικά ακροατήρια» ψάχνει ο Μητσοτάκης

Να επαναπροσεγγίσει εκλογικά και κοινωνικά ακροατήρια τα οποία τον αντιμετωπίζουν… τουλάχιστον με καχυποψία επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επί της ουσίας, ενόψει της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και της επιχείρησης πολιτικής και δημοσκοπικής ανάκαμψης που ήδη ξεδιπλώνει η κυβέρνηση, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλουν να διασφαλίσουν πως το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ευρύ και πως η ψαλίδα θα μείνει ανοιχτή.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, στο Μοσχάτο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ΝΔ, παρά την «άνεση» που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν έχει την «πολυτέλεια» να μην προσεγγίζει συγκεκριμένα κοινωνικά ακροατήρια.

Το «στίγμα» στο Δημόσιο

Δεν ήταν τυχαίο ότι χθες, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «γαλάζια» ΔΑΚΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να στείλει μήνυμα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να τον εμπιστευθούν. Πρόκειται για ένα μεγάλο εκλογικό κοινό, που όπως έχουν δείξει όλες οι μετρήσεις, είναι εξαιρετικά καχύποπτο έναντι του προέδρου της ΝΔ, λόγω της… «προϋπηρεσίας» του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των απολύσεων που είχε δρομολογήσει. Ο ίδιος, άλλωστε, χθες, φάνηκε να αναγνωρίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη θυμούνται τις επιδόσεις του, εξ ου και διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα κάνει απολύσεις» και πως «κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται».

Στόχος τα λαϊκά στρώματα

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει μία άλλη, ευρύτερη κατηγορία ψηφοφόρων: τα λεγόμενα «λαϊκά στρώματα», δηλαδή ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στους οποίους φαίνεται ότι η ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχουν πρόβλημα «επιρροής». Πρόκειται για κοινωνικά στρώματα που είτε έχουν ωφεληθεί από τις ενέργειες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επίδομα στέγασης κ.α.) της Θεανώς Φωτίου, είτε θεωρούν ότι η ΝΔ αδιαφορεί γι’ αυτούς, στρέφοντας το ενδιαφέρον της μόνο στη μεσαία τάξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προχθεσινή εκδήλωση του Ινστιτούτου «Καραμανλής» για την καταπολέμηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων πλειοδότησε στην… κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης υποσχόμενος ότι θα δοθεί 1 δισεκατομμύριο ευρώ στο κοινωνικό κράτος μέσω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, επόμενο βήμα στην εκστρατεία προσέγγισης των «προβληματικών» κοινών είναι οι συνταξιούχοι, καθώς πρόκειται για ένα κοινό του οποίου η σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει… τραύματα, από τότε που η ΝΔ αρνήθηκε να υπερψηφίσει την εφάπαξ «13η σύνταξη»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.