ΕΛΛΑΔΑ

Κανένα αποτέλεσμα

Επί 2 μήνες η Εισαγγελία ερευνά για τα Εξάρχεια

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπήκε η επιστολή περίπου 400 κατοίκων των Εξαρχείων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή κάνοντας λόγο για κράτος εν κρατεί.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης πριν από περίπου δυο μήνες, όταν και έφτασε στα χέρια της η επίμαχη επιστολή, ωστόσο έως και σήμερα δεν έχει προκύψει κάποιο νεότερο για την πορεία της. Οι κάτοικοι είχαν στείλει την επιστολή στις 9 Μαρτίου.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων με τους κάτοικους να υποστηρίζουν ότι διαπράττονται καθημερινά 22 αξιόποινες πράξεις ενώ οι Αρχες όπως λένε να αδιαφορούν.

Στο τρισέλιδο κείμενό τους οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «παγιωμένη πλέον πρακτική, «της απαγόρευσης εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια», που «έχει ισοπεδώσει την περιοχή μας σε όλο της το εύρος και η ισοπέδωση αυτή τείνει να επεκταθεί και πέραν των Εξαρχείων».

Στο κείμενό τους περιγράφουν αναλυτικά τα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια όσον αφορά στην εγκληματικότητα, την ασυδοσία και τη βαρβαρότητα, που όπως σημειώνουν ξεπερνάνε κάθε όριο ανθρώπινης λογικής.

Οι κάτοικοι αναφέρουν στην παγιωμένη πλέον πρακτική της «απαγόρευσης» εισόδου της αστυνομίας στα Εξάρχεια που οδηγεί σε γκετοποίηση και δημιουργία ενός «αυτόνομου κρατιδίου εγκληματικότητας» που επηρεάζει όλες τις γύρω περιοχές. Σημειώνει, επίσης, την απομάκρυνση των κρατικών φορέων από την περιοχή και τη στοχοποίηση μικρών και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Επισημαίνει ότι οι κάτοικοι έχουν πλέον αρχίσει να θεωρούν πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ώστε τα Εξάρχεια να καταστούν βάση, καταφύγιο και ορμητήριο ανομίας, με σκοπό την απομάκρυνση των παρανόμων από άλλες περιοχές.

Στο ίδιο κείμενο καταγράφονται τουλάχιστον 22 αξιόποινες πράξεις, οι οποίες τελούνται διαρκώς στα Εξάρχεια και καθιστούν τη ζωή στην περιοχή αφόρητη.

Υπενθυμίζει περαιτέρω τη γειτνίαση της περιοχής με την τουριστική ζώνη της Αθήνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πανεπιστήμιο, την Ακαδημία, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιρλανδικό Ινστιτούτο, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναφέρεται, τέλος, και στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από τις έκνομες δραστηριότητες, στην «πολιτοφυλακή» που υποκαθιστά την ΕΛ.ΑΣ., στους δυσβάστακτους φόρους, δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ που καταβάλλουν χωρίς ανταπόδοση από την Πολιτεία και φυσικά στις απαντήσεις των απλών αστυνομικών οργάνων όταν καλούνται, που συνοψίζονται στην κλασική πλέον φράση: «Αν μας λύνανε τα χέρια, μέσα σε λίγες ημέρες θα είχαμε επιβάλει σταθερά τη νομιμότητα στα Εξάρχεια».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.