ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση αναρχικών σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια

Μια ακόμη επίθεση σε βάρος συμβολαιογραφείου η οποία όμως έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην ανάρτηση που υπογράφουν «αναρχικές/αναρχικοί» επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι το «βράδυ της Τρίτης 22 Μαΐου επιτεθήκαμε με βαριοπούλες στο γραφείο της συμβολαιογράφου Άννας Σίμου Κοσμάτου, που διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην οδό Κωλέττη 11 στα Εξάρχεια».

Προειδοποιούν μάλιστα ότι «όσοι πλειστηριάζουν και συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις κατασχέσεις των σπιτιών μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή μας».

Αναλυτικά στην ανάρτησή τους επισημαίνουν:

«Η στέγαση αποτελεί κοινωνικό αγαθό

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ως όρο ζωής ότι η πρόσβαση σε αγαθά, όπως το νερό, η ενέργεια, η μετακίνηση με τα ΜΜΜ, η στέγαση, θα εξαρτόνται από τις οικονομικές μας δυνατότητες, και από τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του κράτους και του κεφαλαίου. Τα κοινωνικά αγαθά καλύπτουν τις ανάγκες μας και δεν μπορούν να αποτελούν εμπόρευμα.

Μπορεί στα χρόνια της κρίσης οι από τα πάνω να αποφάσισαν και να βρήκαν την ευκαιρία να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τη φτωχοποίησή μας και τον πλήρη έλεγχο μας, μέσω και της αρπαγής της πρώτης κατοικίας (για όσους-ες από εμάς έχουμε την “τύχη” να στεγαζόμαστε σε ιδιόκτητο σπίτι). Μπορεί οι τράπεζες, και σε συνεργασία πάντα με το κράτος, να θέλουν να αρπάξουν τα σπίτια των από τα κάτω, ώστε να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, και ταυτόχρονα να μας κάνουν πιο ευάλωτες/ους και πλήρως εξαρτημένες/ους στις ορέξεις των αφεντικών, καθώς δεν θα έχουμε (όσες και όσοι έχουμε) τίποτα άλλο πέρα από το μεροκάματό μας, και αν απολυθούμε δεν θα έχουμε χρήματα ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού μας. Μπορεί να ευελπιστούν ότι τα σχέδιά τους για την εξαθλίωσή μας και την πλήρη υποταγή μας θα πραγματοποιηθούν.

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Μέσα από αυτοοργανωμένες, αντιιεραρχικές, αδιαμεσολάβητες και μαχητικές διαδικασίες αγώνα θα αντισταθούμε και θα εμποδίσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω υποτίμηση της ζωής μας. Δεν είμαστε διατεθειμένες/οι να κάνουμε θυσίες για το κράτος και τα αφεντικά. Όσοι πλειστηριάζουν και συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις κατασχέσεις των σπιτιών μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή μας. Μπορεί κάποιοι συμβολαιογράφοι να θεωρούν ότι η διενέργεια πλειστηριασμών αποτελεί μια ευκαιρία για κέρδος, να ξέρουν ότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.