ΕΛΛΑΔΑ

Τον προειδοποιούν με «Λαϊκό Δικαστήριο»

Έστειλαν απειλητική επιστολή στον τέως πρόεδρο του ΣτΕ

Απειλητική επιστολή έλαβε ο πρόσφατα παραιτηθείς (16 Μαΐου 2018) πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου λίγες ημέρες μετά την επίθεση των μελών της συλλογικότητας Ρουβίκωνα και άλλων στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο έφθασε στο σπίτι του παραιτηθέντος προέδρου στο Κολωνάκι, στην οποία διατυπώνονται ευθείες απειλές σε βάρος του ιδίου, ενώ υπάρχει αναφορά «για καταδίκη του από λαϊκό δικαστήριο».

Η επιστολή αυτή είναι δεύτερη κατά σειρά με απειλές κατά του κ. Σακελλαρίου, καθώς ανάλογη επιστολή είχε σταλεί στον τέως πρόεδρο του ΣτΕ το περασμένο καλοκαίρι και είχε κινητοποιήσει τις αρχές ασφαλείας.

Πάντως, στους προκατόχους του κ. Σακελλαρίου δεν είχαν σταλεί απειλητικές επιστολές ή τουλάχιστον εάν έχουν σταλεί, δεν έχει γίνει γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα της 25ης Μαΐου 2018, του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή το οποίο δημοσιεύθηκε στις 29 Μαΐου 2018 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έγινε δεκτή η από 16 Μαΐου 2018 υποβληθείσα αίτηση παραίτησης του κ. Σακελλαρίου.

 Στο μεταξύ, είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια της βίαιης επίθεσης που δέχθηκε προ ημερών με μπογιές και φθορές (σπασίματα, καταστροφές μηχανημάτων, κ.λπ.) στην είσοδο και το ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου του ΣτΕ.

Πάντως για την ανάγκη αύξησης των μέτρων φρούρησης των δικαστικών μεγάρων αλλά και ανώτατων δικαστικών λειτουργών έχουν απευθύνει εκκλήσεις δικαστικές Ενώσεις, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο κ. Σακελλαρίου πριν την παραίτησή του, αλλά χωρίς καμία μέχρι τώρα ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.