ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης

EWG: Επί τάπητος τα επόμενα βήματα για τεχνική συμφωνία στις 24 Μαΐου

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης καθώς και στις διαπραγματεύσεις για την τελική συμφωνία αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες, ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται και το εναπομείναν ένα δισ. ευρώ από την προηγούμενη αξιολόγηση, το οποίο πρέπει να εκταμιευθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Επίσης, καθώς οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα ξεκινούν από αύριο τις συζητήσεις για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο αυτήν την εβδομάδα, θα συζητηθεί η πορεία εφαρμογής των 88 προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης.

Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επανέλθουν και στη συζήτηση για το τέλος του προγράμματος (ελάφρυνση χρέους και μεταμνημονιακή εποπτεία).

Σημειώνεται, ότι στη σημερινή συζήτηση θα συμμετάσχει ο Πολ Τόμσεν από πλευράς ΔΝΤ.

Η προθεσμία που έχει τεθεί για την επίτευξη τελικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος είναι το Eurogroup του Ιουνίου, ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι συζητήσεις με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να καταλήξουν νωρίτερα, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ με την Ελλάδα στενεύουν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.