ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mετά την τοποθέτηση στεντ στο Ωνάσειο

Εξιτήριο σήμερα για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει -εκτός απροόπτου- μέχρι σήμερα το μεσημέρι από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, έπειτα από την επιτυχή καρδιολογική επέμβαση (τοποθέτηση stent) στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Ο καρδιολογικός έλεγχος είχε προγραμματιστεί προ αρκετών ημερών για τον κ. Παυλόπουλο, ωστόσο η διενέργειά του -και η εξελιξη που είχε- συνέπεσε με μια εκδήλωση σημαντική για το Ωνάσειο. Εχθές έγιναν τα εγκαίνια του νέου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Ωνασείου το οποίο χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση.

Αυτό το ανακαινισμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο τελικά ήταν ένας από τους σταθμούς της διαδρομής του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την είσοδό του στο νοσοκομείο όταν διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι υπάρχει απόφραξη στεφανιαίου αγγείου και συνεπώς η τοποθέτηση stent ήταν μονόδρομος.

Ο συντονιστής διευθυντής του Καρδιολογικού Τομέα, κ. Βασίλειος Βούδρης διενήργησε την καρδιολογική επέμβαση η οποία, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε στις 18.30 το απόγευμα της Τρίτης.
Νωρίτερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Βούδρης είχε υποδεχθεί με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ωνασείου, κ. Δημήτρη Νιάκα, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, στο ανακαινισμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στο οποίο σημειωτέον γίνονται καθε χρόνο περισσότερες από 5.000 καρδιολογικές πράξεις και εξετάσεις.

Ο κ. Παυλοπουλος θα προσμετράται εφεξής στην καταγραφή αυτή, μια καταγραφή ουσιαστική που αποτυπώνει μέσα από τους αριθμούς τον δυναμικό παλμό του Ωνασείου στην αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, συγκαταλέγεται στους μερικές δεκάδες ασθενείς που είχαν την...τύχη να υποβληθούν τις τελευταίες ημέρες σε επεμβάσεις με το πιο σύγχρονο ψηφιακό καρδιοαγγειαγραφικό σύστημα οροφής Philips Azurion το οποίο δίνει τη δυνατότητα νέων τεχνικών σε τρεις διαστάσεις, καρδιολογική χαρτογράφηση και πλοήγηση και μείωση του συνολικού χρόνου εξέτασης, ιδίως για "μπαλονάκια" και stent, με χρήση του προγράμματος StentBoostLive. Πρόκειται για εξοπλισμό που προσφέρθηκε στο πλαίσιο της ανακαίνισης του εργαστηρίου από το Ίδρυμα Ωνάση.

Στην επίσημη ανακοίνωση για τον κ. Προκόπιο Παυλόπουλο αναφέρεται πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει αύριο κανονικά το πρόγραμμά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας". Συνεπώς, επόμενος σταθμός για τον κ. Παυλόπουλου μετά το Ωνάσειο αναμένεται να είναι το Προεδρικό Μέγαρο στην Ηρώδου Αττικού.

 

Οι δεσμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Ωνάσειο

Άλλοτε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι άλλοτε ως ασθενής ο κ. Παυλόπουλος έχει επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια το Ωνάσειο. Με την πρώτη του ιδιότητα έχει προσφέρει σημαντική κι έμπρακτη στήριξη στο Κέντρο, αναγνωρίζοντας τον ρόλο και τον σκοπό του και συγχαίροντας το έργο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού με καθε ευκαιρία -όπως για παράδειγμα οταν επισκέφθηκε το κέντρο για να ενημερωθεί για την υγεία ενός μικρού παιδιού από τη Συρία το οποίο χειρουργήθηκε επιτυχώς στο Ωνάσειο.
Ως δωρητής οργάνων ο ίδιος άλλωστε διατηρεί το θέμα της δωρεάς και των μεταμοσχεύσεων πολύ υψηλά στην προσωπική αλλά και τη θεσμική του ατζέντα. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2015 είχε τιμήσει σε ειδική εκδήλωση τους δωρητές οργάνων, υποδεχόμενος με την ευκαιρία αυτή στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) αλλά και συντονιστή διευθυντή της ΜΕΘ του Ωνασείου κ. Ανδρέα Καραμπίνη - με τον οποίο τον συνδέουν και δεσμοί αίματος καθώς είναι εξαδέλφια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.