ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φασολάκια κοκκινιστά με σάλτσα φέτας

Fasolakia

Ένα από τα πιο κλασικά λαδερά φαγητά, τα φασολάκια, αποκτά ιδιαίτερη γεύση με την προσθήκη φέτας.

Υλικά

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό φασολάκια τσαούλια, καθαρισμένα
  • 400 γρ. ντομάτες, στον τρίφτη
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 150 ml νερό
  • 200 γρ. φέτα
  • 50 ml γάλα
  • 1 κ.γ. δυόσμος ξερός, κοπανισμένος

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρηχή βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 150 ml νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 50 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Ρίχνουμε στο μούλτι τη φέτα, το γάλα, το ξερό δυόσμο, 1 κ.σ. ζουμί από το φαγητό και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε όταν το φαγητό είναι χλιαρό.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.