ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές και συνεδριάσεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά από τη δημόσια ‘κόντρα’

Φώφη Γεννηματά: Αναζητά ενδοσυνεννόηση για τα μείζονα

Τη συνεννόηση στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, αναζητά τώρα η Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο των ‘αναταράξεων’ της περασμένης εβδομάδας, όταν η ίδια απέστειλε τελεσίγραφο στους άλλους συμμετέχοντες στο εγχείρημα, εξηγώντας ότι δεν θα δεχθεί άλλες δημόσιες διαφωνίες, που στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα σχέδια πολιτικών τους αντιπάλων.

Στην προσπάθειά της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, να συνεννοηθεί με τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου σε θέματα μείζονος σημασίας για την χώρα, όπως το Σκοπιανό, η κατάτμηση της περιφέρειας ΄Β Αθήνας, η αναθεώρηση του Συντάγματος κ.ο.κ., προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις ειλικρίνειας και καλής συνεργασίας στο εσωτερικό του νέου φορέα.  Σε τέτοιου είδους ζητήματα, άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά επιθυμεί το Κίνημα Αλλαγής να επιδείξει σαφή, όσο και ενιαία θέση και αυτό θα επιχειρήσει να πετύχει το επόμενο διάστημα, σηκώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερη …σκόνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ξεκινά κύκλο επαφών, τηλεφωνικών ή εκ του σύνεγγυς, με ένα προς ένα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Με κάποιους, εξάλλου, έχει ήδη υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία, μετά το ‘τελεσίγραφο’ της προηγούμενης εβδομάδας, ή με αφορμή άλλα γεγονότα, όπως οι επαφές που είχε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με την ηγεσία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα εθνικά θέματα. Ειδικά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, φέρεται να έχει ήδη μιλήσει, αλλά το ραντεβού μεταξύ τους, εφόσον πραγματοποιηθεί άμα τη επιστροφή του επικεφαλής του Ποταμιού από την Κύπρο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά ενόψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στην Βουλή που έχει ζητήσει η ίδια η Φώφη Γεννηματά για την Οικονομία στη Βουλή και όπου αν μη τι άλλο δεν θα πρέπει να εμφανιστούν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ζητά εκλογές εδώ και τώρα και ο επικεφαλής του Ποταμιού να κινείται σε άλλη γραμμή.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που οι επαφές της προέδρου δεν αποδώσουν τα δέοντα, και συνεχιστούν οι ‘παραφωνίες’ από διάφορες πλευρές σε θέματα ζωτικής σημασίας, η Χαριλάου Τρικούπη διερευνά το ενδεχόμενο να συγκαλέσει κάποιο από τα κεντρικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ικανοποιώντας έτσι και ένα αίτημα που τέθηκε δημοσίως από την μεριά της ΔΗΜΑΡ, αλλά αποτελεί επιθυμία και άλλων πλευρών. Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν θα συγκληθεί το Πολιτικό Συμβούλιο των έξι (σ.σ. Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης) , αλλά η 55μελής Εκτελεστική Γραμματεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.