ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην Ιρλανδία

Η Google σταματά τις διαφημίσεις για το δημοψήφισμα για τις εκτρώσεις

Την απαγόρευση των διαφημίσεων για το δημοψήφισμα με θέμα τις εκτρώσεις που θα πραγματοποιηθεί στην Ιρλανδία στις 25 Μαΐου αποφάσισε η Google.

Η απόφαση ελήφθη εν μέσω αυξημένων ανησυχιών ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Google ή το Facebook μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για να επηρεάσουν τα αποτελέσματα εκλογών ή δημοψηφισμάτων. Μάλιστα, οι ανησυχίες κάνουν λόγο για έξωθεν παρεμβάσεις προσώπων, που μπορούν να αναμιχθούν στα εσωτερικά ζητήματα τρίτης χώρας.

Εκπρόσωπος της Google ανακοίνωσε: «αποφασίσαμε να σταματήσουμε όλα τα διαφημιστικά που συνδέονται με το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία». Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει έναν αριθμό διαφημιστικών για το δημοψήφισμα. Οι χρήστες που θα αναζητήσουν σχετικούς όρους είναι πολύ πιθανόν να δουν αναρτήσεις που οδηγούν σε ιστοσελίδες που δρουν είτε υπέρ είτε κατά του σχεδίου για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων στη χώρα.

Η απαγόρευση θα ισχύσει μέσα σε 24 ώρες και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του δημοψηφίσματος. Δεν θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται μάλλον ειδήσεις από οργανισμούς, παρά πληροφορίες από τις καμπάνιες.

Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα μετά την αντίστοιχη του Facebook, που αποφάσισε να σταματήσει όλες τις διαφημίσεις που δεν προέρχονται από την Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.