LIFESTYLE

Μια τυχερή γάτα ευθύνεται για όλα

Οι neko γάτες άλλαξαν την ζωή της Netta - Ίσως αλλάξουν και την δική σας!

Το εντυπωσιακό σκηνικό της μεγάλης νικήτριας της Eurovision, Netta Barzilai, δεν έμεινε απαρατήρητο από κανέναν,  καθώς χιλιάδες γάτες που κουνούσαν το αριστερό τους πόδι εμφανίστηκαν στο wall πίσω από την Ισραηλινή τραγουδίστρια.

Οι γάτες αυτές λοιπόν έχουν όνομα αλλά και ιδιαίτερο συμβολισμό. Συνήθως είναι πορσελάνινες ή πλαστικές, ονομάζονται μανεκι- νεκο (maneki-neko) και προέρχονται από την Ιαπωνία. Τι συμβολίζουν όμως;

Οι γάτες μανεκι-νεκο αποτελούν μια παραδοσιακή Ιαπωνική φιγούρα όπου σύμφωνα με τους ντόπιους, πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη, ευημερία και χρήμα στον ιδιοκτήτη της. Στην Ιαπωνία μάλιστα διακοσμεί πολλά καταστήματα, εστιατόρια, σπίτια και επιχειρήσεις με στόχο να φέρει πλούτο οικονομικό αλλά και πνευματικό.

Κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πότε πρωτοεμφανίστηκε καθώς οι μύθοι γύρω από την τυχερή γάτα είναι πολλοί. Ωστόσο, οι περισσότεροι στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι οι γάτες neko εμφανίστηκαν μεταξύ του 17ου αιώνα έως τα μέσα του 19ου αιώνα.

Ο πιο δημοφιλής θρύλος για την προέλευση της τυχερής γάτας είναι ο εξής:

Ένας πλούσιος άντρας βρήκε καταφύγιο κάτω από ένα δέντρο δίπλα σε ένα ναό. Ξαφνικά παρατήρησε μια γάτα η οποία του έδειξε τον δρόμο προς τον ναό. Οπότε την ακολούθησε. Λίγο αργότερα, μια αστραπή έσχισε το δέντρο. Επειδή η γάτα του έσωσε τη ζωή του, ο άνθρωπος ήταν ευγνώμων για αυτήν. Όταν πέθανε, ένα άγαλμα της γάτας έγινε προς τιμήν της.

Επίσης σημασία έχει και πιο πόδι κουνάει η γάτα. Εάν η γάτα κουνάει το αριστερό πόδι, υποτίθεται ότι προσελκύει πελάτες. Αν κουνάει το δεξί πόδι φέρνει καλή τύχη και χρήματα στον ιδιοκτήτη της.

tixeri-gata

Το χρώμα της γάτας έχει και αυτό χαρακτηριστικό ρόλο αφού κάθε διαφορετικό χρώμα προσφέρει και διαφορετικό αγαθό στον ιδιοκτήτη της.

Όταν η τυχερή γάτα είναι:

Πολύχρωμη : Παραδοσιακός συνδυασμός χρωμάτων, θεωρείται ως η πιο τυχερή

Λευκή: Ευτυχία και θετική αύρα

Χρυσή: Πλούτος και ευημερία

Μαύρη: Απομακρύνει τα κακά πνεύματα

Κόκκινη: Η επιτυχία στην αγάπη και στις σχέσεις

Πράσινη: Καλή υγεία

Η τραγουδίστρια του Ισραήλ η οποία έχει δηλώσει φαν της Ιαπωνικής κουλτούρας τοποθέτησε την χρυσή τυχερή γάτα στο σκηνικό της και κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον μουσικό διαγωνισμό. Ίσως η γάτα neko να ''έβαλε το ποδαράκι της''.

Σύμφωνα με φήμες, μετά το βράδυ του Σαββάτου, η ζήτησή τους εκτοξεύθηκε παγκοσμίως στα ύψη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.