ΕΛΛΑΔΑ

Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ την ώρα που συνεδρίαζαν για το «νόμο Κατρούγκαλου»

Περίπου 100 μέλη του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εισέβαλαν πριν από λίγα λεπτά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό -και πιο συγκεκριμένα, για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Άμεσα ο σκοπός-αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και απειλήθηκε από τους εισβολείς, προκειμένου να μην τους εμποδίσει, ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο μετέβη η Αστυνομία, η οποία αναζητά τους υπόπτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον αστυνομικό-σκοπό, που βρισκόταν στην είσοδο και μίλησε στο protothema.gr, οι εισβολείς ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και επιτέθηκαν ταυτόχρονα από τα αριστερά και τα δεξιά του κτιρίου, λέγοντάς του να παραμείνει ακίνητος, για να μην τον χτυπήσουν. Στη συνέχεια, δέκα άτομα εισέβαλαν στο κτίριο και προκάλεσσαν τις φθορές.

Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο, ενώ η Διάσκεψη της Ολομέλειας δεν διακόπηκε, καθώς διεξαγόταν σε αίθουσα του 2ου ορόφου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στην είσοδο και τον 1ο όροφο, ενώ κατέστρεψαν και το μηχάνημα στην είσοδο, το οποίο ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα, και στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Επανάληψη προς εμπέδωσιν: Οι ρουβίκωνες είναι φίλοι μας (με φωνή Δήμου Σταρένιου / Αρτέμη Μάτσα).

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.