ΚΟΣΜΟΣ

Στον Τζουζέπε Κόντε

Ιταλία: Την Πέμπτη πιθανότατα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ιταλικό προεδρικό μέγαρο, είναι πιθανόν να δοθεί, τελικά, την ερχόμενη Πέμπτη η εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ο Ιταλός πρόεδρος, όπως υπογραμμίζει και η εφημερίδα La Repubblica, εξετάζει το βιογραφικό του ιταλού υποψήφιου πρωθυπουργού και αν ωριμάσουν οι απαιτούμενες συνθήκες, θα τον καλέσει μεθαύριο, για την ανάθεση της εντολής.

Προφανώς, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν οι αναφορές του Τύπου σε ανακριβείς αναφορές σε μεταπτυχιακή φοίτηση σε αμερικανικό πανεπιστήμιο (στο βιογραφικό του Τζουζέπε Κόντε) μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση να ανατεθεί η πρωθυπουργία στον ιταλό καθηγητή νομικής.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχει τονίσει, πάντως, ότι δεν έγινε ποτέ αναφορά σε μεταπτυχιακή φοίτηση του Κόντε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ιταλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι μια εναλλακτική στην υποψηφιότητα του συγκεκριμένου καθηγητή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, θα μπορούσε να είναι εκείνη του αρχηγού των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Αλλά ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του δεν δέχεται μια τέτοια εξέλιξη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.